Indridi Sigurdsson Valon Berisha
Indridi Sigurdsson Valon Berisha

Viking sin første borteseier på elleve måneder: – Vi burde ha vunnet mer

Men Sogndal-trener Jonas Olsson er uenig med Åge Hareide.

Sogndal - Viking 1-2

Viking tok sin første borteseier på elleve måneder da de slo Sogndal borte søndag. Det var en lettet Åge Hareide som møtte tv2.no etter kampen.

– Dette føles veldig bra. Guttene gjør en kjempekamp, og vi burde ha vunnet mer, sa Viking-manageren.

Sogndal-trener Jonas Olsson mente på sin side at over 90 minutter var de verd et poeng.

– Vi er uheldige. Keeperen deres er god, og i tillegg får vi en psykologisk knekk når vi tror vi har utlignet rett før pause, men så blir det avblåst, sier svensken.

Malick Mane hadde ballen i nettet, men ble avblåst for offside, en avgjørelse han ga klar beskjed om at han ikke var enig i. Olsson tviler også på at dommeren gjorde riktig i den situasjonen.

Sterk sentrallinje
Åge Hareide berømmet hele sentrallinjen i Viking-laget, men fremhevet særlig Valon Berisha, til tross for at han bommet på to kjempesjanser. Den største kom mange minutter på overtid da han kunne ha scoret til 3-1, men chippet over.

– Jeg er fortsatt forbannet over at jeg bommet på den sjansen, men det var gøy å vinne, sier Berisha som leverte en fantastisk målgivende til 1-0-målet.

Før kampen sa Hareide at han håpet på ketsjup-effekten. Nå håper han at denne seieren kan bidra til å åpne flasken.

– Jeg håper at dette var starten på noe godt, sier Hareide.

Sogndal har nå tre tap på rad. Målscorer Hannu Patronen som reduserte på overtid, vil likevel ikke være med på at Sogndal er på vei nedover.

– Det har bare vært jevne kamper, så har vi en bra dag så vinner vi, sier en ubekymret Patronen.

Fartsfylt åpning
Sogndal brukte bare 30 sekunder på å skape en farlighet. Et innlegg fra Teniste fant Ørjan Hopen på bakerste stolpe som headet, men hodestøtet gikk utenfor.

Hjemmelaget virket også langt mer på hugget i løpet av de første fem minuttene, og dominerte kampen på Fosshaugane. Etterhvert jevnet kampen seg mer ut, og også Viking flekket tenner offensivt.

En tabbe av Erik Skaasheim gav Valon Berisha ballen. Han forvaltet den på best mulig måte, vendte av en spiller, og spilte til Andre Danielsen som kunne sette ballen i åpent mål.

Danielsen bommet på både straffe og en stor mulighet i sluttminuttene mot Brann i forrige serierunde, men denne gangen sprang han jublende bort fra situasjonen.

DANIELSEN
DANIELSEN

Et knallhardt skudd fra Stephan Badji, som gikk via en Viking-spiller satt Rune Almenning Jarstein på prøve, men landslagsmålvakten reddet relativt enkelt.

Viking skapte likevel de største sjansene, en lekker chip fra Andre Danielsen fant Valon Berisha som smalt ballen i tverrliggeren og ned på utsiden av streken. Etter den friske Sogndal-åpningen var det nå Stavanger-laget som styrte kampen.

Etter dette roet kampen seg ned, og det skjedde mindre foran de to målene frem mot pause.

Mane-annullering
På overtid i første omgang hadde Malik Mane ballen i nettet, men det ble avblåst for offside. Et langt innkast endte etter mye klabb og babb opp foran Malick Mane, som altså satte ballen i mål, men assistentdommeren mente han var offside da en Sogndal-spiller avsluttet. Mane var ikke enig i avgjørelsen.

Malick Mane
Malick Mane

– Offensivt er vi OK, defensivt er vi ikke bra, sa Jonas Olsson i det han gikk inn i garderoben i pausen.

Viking var derimot meget solide og i starten av andre omgang lå laget kompakt og godt. Sogndal slet med å komme til de store sjansene, til tross for at de jaget utligning.

Stort sett var det langskudd de to lagene kom til på Fosshaugane tidlig i andre omgang. Både Sogndals Ørjan Hopen og Vikings Valon Berisha hadde halvgode forsøk, uten at de klarte å plage målvaktene.

Andre omgang ble sjansefattig og langt kjedeligere enn den første halvdelen av kampen. Mye feilpasninger preget kampen utover i omgangen.

Med 12 minutter igjen fikk Elvis en stor sjanse for Sogndal, etter litt klabb og babb i feltet. Flikken gikk rett på Jarstein i Viking-målet.

Kort tid etterpå kunne det virke som Viking hadde pungtert kampen. Etter et hjørnespark, havnet ballen hos Indridi Sigurdsson, og Viking-kapteinen satte ballen i mål. 2-0 med ti minutter igjen å spille og nå skulle mye gjøres for Sogndal.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Mye av det Viking skulle skape falt på en Ørjan Hopen som ikke hadde dagen. Mannen med den vanligvis så gode dødballfoten leverte ikke som vanlig på frispark i dag, til tross for mange forsøk.

Men plutselig viste Hopen kvaliteten han har. Et godt slått hjørnespark på overtid fant Hannu Patronen, som stanget inn reduseringen i det første av fire tillagte minutter.

Sogndal stormet i angrep på jakt etter utligning, noe som åpnet for store muligheter andre veien. Valon Berisha kom helt alene med Udjus, men chippen var for høy og landet på nettaket.

Det betydde mindre for et solid Viking som holdt unna for hjemmelaget og tok tre viktige poeng.

Lagene:
Sogndal: Udjus - Skaasheim, Patronen, Valsvik, Teniste - Brochmann, Furebotn, Badji, Hopen - Mane, Flo
Viking: Jarsein - Tveita, Skogseid, Sigurdsson, Bertelsen - Danielsen, Ørnskov, Berisha - de Lanlay, Anier, Nisja