jord-journ-fri-F - Jordansk journalist løslatt

Den jordanske journalisten som er siktet for terrorisme etter å ha publisert en artikkel med kritikk av kongehuset, er løslatt mot kausjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jamal Mohtassib ble pågrepet i april etter at han siterte et ikke navngitt parlamentsmedlem som hevdet at kongehuset hadde blandet seg inn i en korrupsjonsgranskning som pågår i nasjonalforsamlingen.

Etter tjue dager i fengsel sier Mohtassib at han er i god form.

– Denne saken er riktignok et tilbakeslag for pressefriheten, men jordanske journalister kommer ikke til å la seg kneble av fengsel elle trusler, sier journalisten til nyhetsbyrået DPA.

Mohtassib risikerer å bli dømt til fem års fengsel dersom han blir funnet skyldig i anklagene om å ha «spredt regimekritiske meninger» og «undergravd regimets sikkerhet».

Artikkelen hans hevdet at det kongelig hoffet presset folkevalgte til ikke å anklage tidligere boligminister Sahel Majali for korrupsjon i forbindelse med en mislykket, kommunal boligplan.

Både lokale og internasjonale rettighetsgrupper har kommet med hard kritikk mot regjeringen i Amman etter pågripelsen av Mothassib.

Saken er den siste i en rekke pågripelser av politiske aktivister som har kritisert kongen offentlig. Observatører mener pågripelsene er et tegn på at regjeringens toleranse for opposisjonelle aktivister og journalister er synkende. (©NTB)