Jonatan Tollås Nation og Lars Fuhre (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
Jonatan Tollås Nation og Lars Fuhre (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

Deila nådeløs mot eget lag: – Veldig skuffende på alt

Lars Fuhre sendte tannløse Strømsgodset ned fra tabelltoppen med sine to scoringer da Aalesund vant 3-1.

Aalesund-Strømsgodset 3-1

Se høydepunktene i videovinduet øverst


Serieleder Strømsgodset kom til Ålesund med fire strake seirer søndag, og hadde ikke tapt siden seriepremieren mot Molde.

Det skulle vise seg at bortekamper i Møre og Romsdal ikke er Drammenslagets favorittoppgave, for som på Aker Stadion måtte Ronny Deilas gutter reise hjem uten poeng.

Aalesund best fra start
Kampen startet også dårlig for Godset, som ble presset bakover av Aalesund i lange perioder den første halvtimen.

Aalesund klarte ikke å spille seg til veldig store sjanser i denne perioden, men både Michael Barrantes og Magnus Sylling Olsen misbrukte gode muligheter.

Kalddusj
Det var derfor en skikkelig kaldusj for hjemmepublikummet da Strømsgodset gikk opp i ledelsen etter 33 minutter, på det som var bortelagets første store sjanse.

Sten Grytenbust klarte ikke å holde et hardt skudd fra kort hold fra Øyvind Storflor, og Adama Diomande var på rett plass til rett tid og prikket inn returen.

Endelig for Barrantes
De fremmøtte på Color Line Stadion skulle imidlertid slippe å henge med hodet lenge, for seks minutter senere kom utligningen.

Fjorårets store Aalesund-spiller, Michael Barrantes, har slitt med å markere seg denne sesongen, men nå løsnet det endelig for playmakeren.

Michael Barrantes og Mohammed Abu (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
Michael Barrantes og Mohammed Abu (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

28-åringen fra Costa Rica kom stormende langs Strømsgodsets høyre side, og fikk en kort pasning fra Sander Post.

Barrantes dro med seg ballen inn mot mål, og fra spiss vinkel klinket han ballen i lengste hjørne til venstre for Adam Larsen Kwarasey.

Snudde på to minutter
Jubelen hadde så vidt stilnet i Jugendbyen da Godset-keeperen ble overlistet igjen, og denne gangen var det venstreving Lars Fuhre som ville vise at han har krutt i støvlene.

Et langt innlegg fra Aalesunds høyrekant fant veien forbi flere spillere og helt over til bakre stolpe. Der stod Fuhre med ferdigladet skuddfot og dunket ballen i mål fra rundt fem meter.

Fuhre med kjempetreff
Aalesund beholdt initiativet etter pausen, og hadde stort sett full kontroll på Strømsgodset.

Hjemmelaget produserte stort sett det som var av farligheter, og med rundt 20 minutter igjen å spille sørget Lars Fuhre for at kampen ble så godt som punktert.

Den skadeplagede 22-åringen fikk kjempetreff fra sekstenmeteren, og ballen føk rett i krysset til høyre for Adam Larsen Kwarasey.

– Jobber oss opp igjen
Fuhre spilte i Strømsgodset frem til 2008, og hadde selvsagt ikke noe som helst imot å senke gamle lagkamerater.

– Det var deilig i dag. Jeg føler vi åpner ganske bra, og legger stort press på Strømsgodset. Så får de en goal på den nesten eneste sjansen de hadde i kampen, så jobber vi oss opp igjen derfra og tar over kampen, synes jeg, sier Fuhre.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Lars Fuhre her

Ned fra tabelltoppen
Aalesund var nærmere 4-1 enn Godset var en redusering, men manglende presisjon i den avsluttende fasen gjorde at AaFK-patriotene måtte nøye seg med tre scoringer for de oransje denne søndagen.

Rosenborg spilte uavgjort borte mot Sandnes Ulf, noe som betyr at trønderne passerer Strømsgodset på tabellen og er ny ligaleder.

Aalesunds andre seier for sesongen gjør at de regjerende cupmesterne nå har ti poeng, noe som bare holder til 11. plass.

Ronny Deila (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
Ronny Deila (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

– Veldig skuffende
Godset-trener Ronny Deila virket nærmest oppgitt over det spillerne hans leverte på Sunnmøre.

– Det dreier seg om to ting. Det dreier seg om hardt arbeid, og det dreier seg om nøyaktighet i det vi driver med. I dag var det veldig skuffende på alt det der. Innsatsen var for dårlig, og det er veldig sjeldent å se et Godset-lag som mangler dét. Aalesund vant fullt forjent, oppsummerer Deila etter kampen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Ronny Deila her

– Det koster blod
Aalesunds assistenttrener Kent Bergersen måtte vikariere for Kjetil Rekdal på grunn av Rekdals karantene, og «Kenta» var meget fornøyd med hvordan spillerne reagerte på forberedelsene ti lkampen.

– Vi er på fremgang. Vi var veldig opptatt av at det koster blod å vinne fotballkamper i Tippeligaen, og gutta stod frem og jobbet bra i dag, i tillegg til at vi følger kampplanen bra og slipper til Godset veldig lite, sier Bergersen til TV 2 Sporten.

– Kan slå hvem som helst
Han var ikke så opptatt av Ronny Deilas antydninger om av bortelaget ikke spilte med nok innsatsvilje.

– Hjemme kan vi slå hvem som helst, og selv om Godset har vunnet et par bortekamper tidligere i år, så har de vel ikke blitt verdensmestere de heller, sier den tidligere driblefanten.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Kent Bergersen her

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Lagoppstilling Aalesund (4-3-3):
S. Grytebust - E. Jääger, J. Nation, V. Jalasto, D. Phillips - J. Morrison, F. Ulvestad, M. Barrantes - M. Olsen, S. Post, L. Fuhre.

(På benken: O. Rørvik, A. Skiri, E. Skagestad, P. Larsen, T. Stewart, H. Wembangomo, C. Myklebust,)

Lagoppstilling Strømsgodset (4-3-3):
A. Kwarasey - L. Vilsvik, A. Aas, K. Madsen, R. Nuhu - A. Sankoh, M. Abu, S. Johansen - Ø. Storflor, A. Diomande, O. Kamara.

(På benken: L. Cramer, L. Sætra, M. Keita, P. Kovács, L. Strand, G. Wikheim, A. Ågnes Konradsen.)

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk