trofe000000
trofe000000
MESTERLIG: Sergio Agüero ble matchvinner og sikret Manchester City ligatittelen etter vanvittige suttminutter mot QPR. (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)
MESTERLIG: Sergio Agüero ble matchvinner og sikret Manchester City ligatittelen etter vanvittige suttminutter mot QPR. (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)

To overtidsmål sendte Manchester City til himmels

Manchester City er seriemester i Premier League etter en vanvittig kamp på Etihad Stadium.

Manchester City-QPR 3-2 | Sunderland-Manchester United 0-1

Manchester City ble seriemester i Premier League etter en helt vanvittig, utrolig og dramatisk kamp mot QPR. Byrival United satte inn et tidlig ledermål i sin bortekamp mot Sunderland - dermed måtte City vinne sitt oppgjør mot QPR.

For etter en vanvittig kamp ledet gjestene fra London 2-1 da lagene gikk inn i overtiden. Da våknet Citys stjerner.

Først stanget Edin Dzeko inn utligningen, før Sergio Agüero hamret inn vinnermålet fire minutter på overtid. Etihad gikk bokstavlig talt av henglsene, og City kunne dermed juble hemningsløst for sin første ligatittel på 44 år.

Se City-fansen storme banen under:

615882

Se sammendrag fra kampen i videovinudet øverst på siden!

– De må holde kjeft
Mario Balotelli startet søndagens kamp på benken, men italieneren kom inn og hadde et flott innhopp. Spissen slo den avgjørende pasningen til Agüero, som sekunder senere sendte Etihad til himmels.

– Dette beviser at vi er best. Det er derfor vi vant, sier Balotelli, som langer ut mot City-kritikerne.

– De som ikke liker oss må bare holde kjeft.

Etter å ha havnet i kulden til manager Roberto Mancini den siste tiden har Balotelli høstet kritikk fra flere hold. Nå mener Balotelli at det er på tide at folk slutter å snakke i negativt ordlag om ham.

– For mange snakker vondt om meg, nå må de bare holde kjeft, sier Balotelli.

TV2 Play: Se hele intervjuet med Balotelli her!

Mancini i skyene
Stemning stod i taket da dommeren blåste i fløyta etter de dramatiske sluttminuttene. Roberto Mancini kunne endelig juble for serietittelen som han mener klubben fortjener etter en vanvittig sesong.

– Vi ville ha denne tittelen fordi vi fortjente den, sier Mancini, som innrømmer at han tvilte da kampen gikk inn i overtiden.

– Jeg har aldri sett noe lignende, det er utrolig. Jeg vet ikke hva jeg kan si. Fem minutter før slutt trodde jeg ikke at vi kunne vinne.

TV2 Play: Se hele intervjuet med Mancini her!

Nå har altså City sikret seg sitt første ligatrofé på 44 år. I så måte var søndagens sesongavslutning passende for hvordan sesongen 2011/2012 har sett ut.

– Det var en perfekt avslutning på en gal sesong, sier Mancini.

– Aldri mer på denne måten
City-kaptein Vincent Kompany har vært en bauta for de lyseblå denne sesongen. Belgierens viktige matchvinnerscoring i kampen mot byrival United sendte de lyseblå på vei mot tittelen.

At det ble såpass dramatisk på slutten av søndagens kamp, håper Kompany at han aldri må gjenoppleve.

– Jeg vil si at dette er det beste øyeblikket i livet mitt, men vær så snill - aldri mer på denne måten, sier Kompany.

– Jeg stoppet aldri å tro på det. Da Edin scoret det målet så minnet det meg om kampene mot Tottenham og Sunderland. Vi har gjort det tidligere denne sesongen, så det var ingen grunn til å tvile.

TV2 Play: Se hele intervjuet med Kompany her!

Les også: Kompany fikk vite om årets spiller-pris på Twitter

Mange har kritisert City for den enorme pengebruken og kjøpene av de store verdensstjernene. Kompany fnyser av kritikken.

– Vi er mestere i dag. Vi kommer ikke her bare for pengene og alt det andre vi har hørt – vi har drømt om dette hele livet siden vi var barn og ikke hadde noen penger, sier Kompany.

Se Kompany løfte trofeet under:

615879

United satte press på City
United tok en tidlig ledelse i Sunderland da Wayne Rooney enkelt bredsidet et innlegg fra Phil Jones inn i nettmaskene. Alt trykket lå dermed på City i deres kamp mot QPR på Etihad.

Innenfor veggene på Etihad ble det en helt annen kamp enn det vertenes supportere hadde sett for seg. Men etter et massivt press i den første omgangen satt scoringen endelig for de lyseblå like før hvilen.

Les også: Fülop på bærtur sendte Arsenal til Mesterligaen

David Silva og Yaya Touré kombinerte fint på små flater inne i QPRs sekstenmeter. Høyrebacken Pablo Zabaleta hadde startet et løp og fikk ballen på et perfekt tidspunkt. Med tåen sendte argentineren ballen mot mål, der Paddy Kenny ikke reagerte raskt nok. Ballen gikk over streken, via stolpen, og Etihad formelig eksploderte.

Samtidig, på Stadium of Light i Sunderland, fortsatte United å dominere. Rooney hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen for de røde djevlene, men tverrliggeren stod i veien for flere mål.

Overraskende utligning
Seieren var langt fra i boks for City på Etihad. Et hardtkjempende bortelag kriget og stod godt imot City vanvittige stormløp, og minutter inn i den andre omgangen slo lynet ned i Manchester. Shaun Wright-Phillip sendte ballen gjennom, men det så ut til at Joleon Lescott hadde få problemer med å klarere. Men på merkelig vis stusset midtstopperen ballen videre - da var ikke Djibril Cissé vanskelig å be.

Franskmannen beholdt roen og hamret inn utligningen for gjestene. Hjemmefansen trodde knapt det de akkurat hadde sett.

Barton mistet hodet - Mackie sjokkerte
Dramatikkken var imidlertid ikke over. Minutter etter utligningsmålet gjorde Joey Barton jobben ekstremt vanskelig for QPR. Ført brukte han albuen på Carlos Tévez, en handling som resulterte i rødt kort. Det likte ikke den tidligere City-spilleren, som svarte med å sette kneet inn i hoften til Agüero. Etter tumultene ble Barton eskortert av banen og kampen kunne fortsette.

Les også: Se Barton klikke - albuet Tévez og sparket Agüero

Men så, 65 minutter ut i kampen, gjorde Jamie Mackie det ingen trodde kunne skje. Armand Traore satte i gang en kontring og fikk etter hvert lagt vakkert inn i feltet. Der kom Mackie stormende. På elegant vis stanget han ballen i mål, og plutselig ledet QPR kampen.

SJOKKERTE: Jamie Mackie sendte QPR i føringen foran sjokkerte hjemmefans. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
SJOKKERTE: Jamie Mackie sendte QPR i føringen foran sjokkerte hjemmefans. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Overtidsdramatikk i bøtter og spann
City satte i gang et vanvittig stormløp og hadde flere feite sjanser til å sette inn utligningen. Uniteds kamp var ferdig og rødtrøyene hadde sikret tre poeng. Håpet så med andre ord ut til å renne ut i sanden City, men da vi entret overtiden tok kampen en sensasjonell vending.

I det 91.minuttet stanget innbytter Edin Dzeko inn en corner i mål og det var dermed duket noen nervepirrende sluttminutter. Og hvem andre enn mannen som har tatt Premier League med storm denne sesongen, Sergio Agüero, steg fram i lyset.

Fire minutt på overtid fikk argentineren ballen inne i sekstenmeteren. Han dro først av en forsvarer, før han på klinisk vis hamret han ballen inn i nettet. Det har vel sjelden vært mer beskrivende å si at stadion gikk totalt av hengslene.

MESTERLIG: Sergio Agüero ble matchvinner og sikret Manchester City ligatittelen etter vanvittige suttminutter mot QPR. (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)
MESTERLIG: Sergio Agüero ble matchvinner og sikret Manchester City ligatittelen etter vanvittige suttminutter mot QPR. (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)

Dermed kunne City-fansen storme banen da dommeren blåste av kampen. Dette var en helt vanvittig slutt på en helt vanvittig sesong.