fuloptur
fuloptur

Fülop på bærtur sendte Arsenal til Mesterligaen

Tottenham gjorde jobben mot Fulham, men fikk ikke mye hjelp fra West Broms ungarske sisteskanse.

West Brom-Arsenal 2-3 | Tottenham-Fulham 2-0 | Everton-Newcastle 3-1

De hadde overtaket, men gjorde det vanskelig for seg selv underveis. Til slutt kunne Arsenal likevel juble for den meget viktige tredjeplassen som minimum garanterer dem en plass i neste sesongs Mesterliga-kvalifisering.

Det kan de i stor grad takke en meget gavmild West Brom-keeper for. Marton Fülop hadde nemlig en fryktelig dag på jobben og serverte to scoringer på sølvfat til takknemlige Arsenal-spillere.

Da hjalp det lite at Tottenham gjorde jobben hjemme mot Fulham. Harry Redknapps menn må vente i spenning på resultatet av Mesterliga-finalen mellom Bayern München og Chelsea før de vet om det blir spill med Europas elite neste sesong.

Fülop-brøler nr. 1
Både Tottenham og Arsenal startet på best mulig vis. Først avsluttet Emmanuel Adebayor et flott Spurs-angrep og sendte de hvitkledde i ledelsen hjemme på White Hart Lane.

Like etterpå startet West Brom-keeper Marton Fülop sin egen komiklubb på The Hawthorns da han rotet det skikkelig til og mistet ballen til Yossi Benayoun som enkelt skjøt Arsenal i føringen.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst

Tottenham fortsatte å kontrollere på eget gress, mens for Arsenal snudde det fort fra himmel til helvete. Først utlignet Shane Long fra det som så ut som en klar offsideposisjon. Arsène Wenger var i alle fall rimelig irritert på dommeren i etterkant.

Snuoperasjon
Kun minutter senere var Graeme Dorrans meget god da han skaffet seg rom med en fin heading før han hamret ballen inn ved stoleroten i målet til Wojciech Szczesny.

Det åpnet for at Newcastle kunne snike seg oppover på tabellen, men «Magpies» viste ikke akkurat Mesterliga-form borte mot Everton. For der var det i stedet scoringer fra Steven Pienaar og Nikica Jelavic som sendte Everton på god vei mot å bli best i byen, plassen foran Liverpool.

Dermed var én konkurrent så godt som borte og det handlet i realiteten om Tottenham og Arsenal. På Hawthorns vaklet Arsenal, men André Santos tente håpet på nytt. Den brasilianske backen tråklet seg forbi et par West Brom-spillere før han sendte i vei et skudd som snek seg forbi keeper Fülop.

Til pause var det fortsatt Tottenham som lå på 3. plass, men Arsenal jaget like bak.

Fülop-brøler nr. 2
Og kun ti minutter ut i andreomgang var Arsenals snuoperasjon komplett - nok en gang med Marton Fülop i hovedrollen. Ungareren skulle bare ut og bokse en corner bort fra mål, men bommet helt på ballen og sendte den mot eget nett. Der ventet Laurent Koscielny og satte inn 3-2-scoringen. Da nyttet det lite at Jermain Defoe økte Tottenhams ledelse til 2-0, for erkerivalen var plutselig ett poeng foran.

På Goodison Park hadde allerede Johnny Heitinga økt til 3-0 for Everton da Tony Hibbert headet et tilbakespill inn i eget mål og Newcastle reduserte. Derfor var det lite som tydet på at de skulle klare å snu til seier.

West Brom jobbet hardt for å utligne, men Arsenals forsvar klarte å holde ballen borte fra nettet til Wojciech Szczesny. Til slutt kunne Arsène Wenger smile bredere enn kollega Harry Redknapp.

Se sammendrag fra Tottenham-Fulham her:

615823

Se sammendrag fra Everton-Newcastle her:

615826