Bolton. (Foto: John Walton/Pa Photos)
Bolton. (Foto: John Walton/Pa Photos)

Bolton til Championship etter Walters-dobbel

Etter 11 år i Premier League tok eventyret slutt for Bolton.

Stoke-Bolton 2-2 | Man.City-QPR 3-2

QPR tapte på spektakulært vis etter to overtidsscoringer til Manchester City på Etihad Stadium. Det åpnet for at Bolton kunne sikre seg ny Premier League-kontrakt borte mot Stoke.

Men Owen Coyles sviktet og må nå ta den tunge veien ned til The Championship.

Det var jo egentlig ingen som hadde ventet at QPR skulle klare å få med seg poeng fra titteljagende Manchester City. Oppgaven var derfor enkel for Bolton: Seier mot Stoke ville trolig bety fornyet Premier League-kontrakt.

Sørensen-hjelp
Lenge så det ut til at QPR faktisk skulle klare det «umulige» og vinne mot City, men seriemesteren snudde på dramatisk vis. Dessverre for Bolton ble beskjeden fra Manchester bare salt i såret. I Stoke hadde de nemlig rotet bort en 2-1-ledelse og måtte innse at nedrykket er et faktum.

Men det så veldig lyst ut for Bolton etter én omgang. Da ledet nemlig Manchester City 1-0, samtidig som Bolton selv hadde snudd 0-1 til 2-1 like før pause. Kevin Davies 2-1-scoring kom takket være en skikkelig keepertabbe fra danske Thomas Sørensen.

Les også: To overtidsmål sendte Manchester City til himmels

Davies skulle legge ballen inn foran mål, men innlegget ble et skudd. Det hang ikke Sørensen med på og 35-åringen kunne bare sende ballen videre inn i nettet.

Ferdig etter 11 år i Premier League
Utover i andreomgang kom meldingene om at QPR også hadde snudd til 2-1, og det hele så plutselig håpløst ut. Bedre ble det ikke av at Adam Bogdan rev ned Peter Crouch og lagde straffespark for Stoke. Jonathan Walters scoret sitt andre for dagen og utlignet for Stoke.

Lite visste Bolton da om at en ny scoring ville være nok til å holde dem oppe. Meldingene fra Manchester kom nemlig ikke frem før det hele var over.

Det betyr at Bolton ikke får lov til å spille i Englands øverste divisjon neste år, for første gang siden 2001. Nå slår de følge med Blackburn og Wolverhampton ned til Championship, men «The Trotters» satser nok på en rask retur til det ypperste selskap.

Owen Coyles Bolton håper på snarlig retur til Premier League. I ettermiddag bør de sikre seg tre poeng hjemme på Reebok mot Crystal Palace (Foto: ANDREW WINNING/Reuters)
Owen Coyles Bolton håper på snarlig retur til Premier League. I ettermiddag bør de sikre seg tre poeng hjemme på Reebok mot Crystal Palace (Foto: ANDREW WINNING/Reuters)