SPURS MANN I ARSENAL LAND: Daniel Romani heier på Tottenham, men har som livsverk å selge leiligheter i det som tilhører erkerivalen Arsenals stolteste historie. (Foto: Helge Kalleklev/TV 2)
SPURS MANN I ARSENAL LAND: Daniel Romani heier på Tottenham, men har som livsverk å selge leiligheter i det som tilhører erkerivalen Arsenals stolteste historie. (Foto: Helge Kalleklev/TV 2)

Eiendomsmegleren på Highbury er Tottenham-fan – tar seg alltid ekstra betalt av Arsenal-supportere

Arsenals gamle hjemmebane Highbury har blitt omgjort til leiligheter, og en av dem som har hovedansvaret for å selge leilighetene er tilhenger av fienden. TV2.no møtte mannen.

Highbury, London (TV 2 Sporten): Seks år har gått siden Arsenal for siste gang avgjorde en Premier League-kamp på Highbury. Arenaen som siden 1913 hadde vært klubbens hjemmebane huset sin siste offisielle kamp 7.mai 2006, da Thierry Henry scoret hat trick, kysset gresset og sørget for at den røde delen av Nord-London snek seg forbi erkerivalen Tottenham og til Mesterligaen i siste serierunde.

Seks år senere kjemper de to lagene nå om retten til å få en garantert plass i Europas gjeveste klubbturnering, men på den gamle banen i Arsenal-området er det nå en annen kamp om utkjempes. Kampen om å selge til høyest mulig pris.

24.september 2009 åpnet nemlig offisielt det storstilte Highbury Square, et utrolig leilighetskompleks som består av totalt 724 leiligheter. Eiendomsmegler Daniel Romani jobber utelukkende med salg av leiligheter i det som en gang i tiden var storheter som Dennis Bergkamp, Tony Adams, Ian Wright og Charlie Georges lekegrind.

- Alle utenom én leilighet er solgt. Det er en som er ledig, en «penthouse leilighet» som koster minst 795 000 pund. Robert Pires eier faktisk en del av leilighetene her. Han hadde en så god tid her at han ønsket å beholde noe av det og jeg tror faktisk søsteren hans bor her. Det bor også mange kjendiser her, men du som er nordmann vet nok ikke hvem de er. Det er en del engelske komikere og lignende.

Les også: QPR-spiss om City-kampen: – Ingenting er umulig

Det er tydelig at megleren har brukt de samme linjene for å selge leiligheter til fascinerte Arsenal-supportere tidligere. Både den østlige og vestlige delen av anlegget har beholdt sin opprinnelige fasade, men The North Bank og Clock End ble pulverisert da gravemaskinene begynte å gjøre sitt inntog for seks år siden.

Eiendomsmegleren forteller at klokkesvingen, der TV 2s utsendte treffer ham, er åpen for turister stort sett hele tiden.

- Det er en gangvei der hvor hvem som helst kan gå hele tiden, bortsett fra på kampdager. Det er alltid mange folk her på kampdager, så da lukker de portene og setter opp vakter utenfor.

LEILIGHET TIL SALGS: Eiendomsmegler Romani benyttet muligheten til å gi TV 2s utsendte prospektet for en av leilighetene han gjerne vil ha solgt. (Foto: Helge Kalleklev/TV 2)
LEILIGHET TIL SALGS: Eiendomsmegler Romani benyttet muligheten til å gi TV 2s utsendte prospektet for en av leilighetene han gjerne vil ha solgt. (Foto: Helge Kalleklev/TV 2)
Arsenal-supporterne må betale mer
Megleren er strålende fornøyd med sin arbeidsplass, men må innrømme at det ikke er Arsène Wengers gutter som ligger hans eget hjerte nærmest.

- Jeg har jobbet her ett år nå, og det er strålende. Leilighetene går som varme hveteboller. Hoveddelen av de som bor her er Arsenal-supportere, men jeg vet at det er enkelte fra andre klubber også. Noen som heier på QPR for eksempel, og når man er i London vet man aldri. Kanskje også Tottenham.

- Er du Arsenal-supporter selv?

- Nei, jeg er det motsatte. «Come on you Spurs».

Et smil brer seg i munnviken til den halvt italienske megleren.

- Det går greit å være Spurs-mann og selge leiligheter midt i Arsenal-land?

- Ja, jeg har ikke noe problem med det. Jeg bor ti minutter unna selv, og hvis jeg skulle solgt de samme leilighetene i området rundt White Hart Lane ville det vært mye vanskeligere, siden området rundt er mye mer belastet. Men, det er klart, hvis kundene sier at de er Arsenal-fans tar jeg meg alltid ekstra betalt. Men hvis noen lurer så er jeg ærlig og sier at jeg er Tottenham-supporter selv.

Har beholdt det originale gressteppet i midten
Romani har jobbet i Highbury Square i omtrent ett år, og forteller at så snart det blir nye leiligheter tilgjengelig er de interesserte kundene aldri langt unna.

- Nye leiligheter blir alltid solgt veldig hurtig. For en liten stund siden hadde vi elleve nye klare, og ti av dem ble solgt den første uken. Det er en Arsenal-bygning, og det ligger haugevis av historie i veggene.

Megleren har tilgang til alle dører, og leder TV 2s utsendte både inn på East Stand, forbi bysten av Arsenals legendariske manager Herbert Chepman, samt gjennom gjerdene og opp på gresset som finnes i midten av leilighetskomplekset. Gresset, som er det samme gresset som vokste under beina til Arsenal-spillerne den gangen det ble spilt kamper i ypperste verdensklasse på stadionanlegget. Gresset, som har vært med på ligamesterskap på ligamesterskap og gjort Arsenal til en av England mest suksessrike klubber. Ved siden av spiller noen av barna i leilighetene fotball mens foreldrene sitter på en benk og leser bøker.

- Tenk deg å kunne leke på gresset hvor så mange store spillere har lekt seg tidligere, og samtidig vite at «hei, dette er min egen bakhage».

- Er dette drømmestedet å bo for en Arsenal-supporter?

- Å gud, ja. Uten en tvil. Det er treningsstudio og svømmebasseng i kjelleren under det som en gang var banen. Noen av leilighetene på toppen koster over en million pund, men det må være verdt det. Folkene som bor her kommer fra land rundt hele verden, og nå snart kommer det faktisk en svenske på visning.

DET ENESTE SØLVTØYET ARSENAL FÅR I ÅR: I følge Daniel parkeres denne sølvfargede Bentley'en utenfor i Avenell Road ved jevne
mellomrom. «Den er latterlig, er du ikke enig?», sier megleren. (Foto: Helge Kalleklev/TV 2)
DET ENESTE SØLVTØYET ARSENAL FÅR I ÅR: I følge Daniel parkeres denne sølvfargede Bentley'en utenfor i Avenell Road ved jevne mellomrom. «Den er latterlig, er du ikke enig?», sier megleren. (Foto: Helge Kalleklev/TV 2)

- Må håpe på at Arsenal snubler
Den svenske kunden har ankommet, og Daniel må fortsette sitt daglige virke. Søndagens oppgjør på White Hart Lane må vente for denne gang, men før han gir seg deler den pratelystne eiendomsmegleren sine synspunkter hva som gjelder for hans eget favorittlag.

- Vi må håpe at Arsenal snubler. Det kan skje. Hvis ikke må vi håpe på at Chelsea snubler i München. Jeg håper virkelig vi kan komme ut i Europa igjen. Jeg tror Harry har noe å bevise der, spesielt nå etter at han ikke fikk England-jobben. Selv om det kan bli tøft, mot lag som Barcelona, er ingenting umulig. Chelsea slo dem, så da kan vi også.

Så gjenstår det å se da, om Daniel og hans Tottenham får muligheten til å forsøke seg mot Europas ypperste elite nok en gang, eller om det er flesteparten av hans kunder i Highbury Square som kan juble høyest i Nord-London søndag ettermiddag.

Ville du ønsket å bo på Highbury? Har Tottenham sjanse til å snyte Arsenal for 3.plassen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!