nightmare
nightmare

Se sesongens siste Fotballfrokost: «Velkommen til ditt mareritt, Sir Alex»

Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad lader opp til siste serierunde med hver sin Fotballfrokost.

Etter en lang sesong skal det hele avgjøres. Blir det Manchester City eller Manchester United som kan løfte Premier League-trofeet? Hvem følger med Blackburn og Wolverhampton ned til The Championship? Og hvem kaprer Mesterliga-plassene?

– Det er en enorm dag i England i dag. Den er større enn nesten noen gang tidligere. Det er så mye som står på spill i alle ender av tabellen, sier TV 2 Sportens kommentator Kasper Wikestad.

Det er med andre ord mye på spill, men avisene konsentrere seg først og fremst om gullkampen. For når City plutselig kan bli storebror i byen, trekker man gjerne frem litt ekstra voldsomme overskrifter.

Fergusons mareritt
Kasper Wikestad har fått med seg en av disse i sin Fotballfrokost. The Times har nemlig et stort bildet av Carlos Tévez i lyseblått med ordene «Welcome to your nightmare, Sir Alex» på en helside.

– Det spiller jo selvfølgelig på denne plakaten som Manchester City satte opp da de signerte Tévez med tittelen «Welcome to Manchester», forklarer Wikestad.

Se Fotballfrokost med Kasper Wikestad i videovinduet øverst

Det er ingen tvil om at de engelske fotballjournalistene tror City fikser biffen. Og Øyvind Alsaker er enig.

– Det laget som har ledet Premier League på sesongens siste dag har aldri gitt fra seg den ledelsen. Det taler jo for Manchester City. De møter ligaens dårligste bortelag i Queens Park Rangers, men det møter også Mark Hughes, som ikke har tapt i sine møter med Manchester City som manager. Likevel peker alt i retning av Manchester City, sier Alsaker.

Les også: Uniteds nye draktsett hånes på Twitter

Mancini må tatovere City-logo
Flere artikler handler også om City-manager Roberto Mancini og hans suksesshistorie. Daily Mirror mener å vite at italieneren kommer til å tatovere en City-logo på kroppen dersom laget blir seriemester, slik han gjorde etter Sampdorias gull i 1991.

Mancini får også mye skryt for jobben han har gjort med å endelig ta City tilbake mot toppen av ligaen, 44 år etter forrige seriemesterskap. Flere aviser velger å fokusere på de enorme forskjellene på United og City i denne perioden. Der United har hatt 26 år med Ferguson som sjef, har City ofte byttet ut manager, rykket opp og ned flere ganger og i det hele tatt vært lillebror på veldig mange måter. Nå kan det snu.

Les også: City-legender tror seriegull søndag kan utløse gullrush

– United kan havne tilbake i utfordrerposisjon om de går uten et trofé denne sesongen. Det er store ting på gang også i nedrykksstriden og når det kommer til Mesterligaen, men dette handler først og fremst om Manchester City versus Manchester United. I kveld vet vi hvem som er seriemester i England 2011/12, avslutter Øyvind Alsaker.

Se Fotballfrokost med Øyvind Alsaker her:

615625