1600 kilometer har de kjørt nå   og fortsatt er det mye diesel igjen på Mondeo tanken.
1600 kilometer har de kjørt nå og fortsatt er det mye diesel igjen på Mondeo tanken.

De har kjørt 1600 kilometer – i ett strekk

Knut og Henrik er på vei sørover i Sverige – og har en god følelse!

– Vi har en veldig bra natt bak oss. Det har gått helt etter planen, med tørre, fine veier og god medvind. 1600 kilometer er passert. Nå er vi klare for mange mil i dagslys – med en veldig god følelse på at dette kan gå veien!

Vi har fulgt dem her på Broom siden fredag kveld, Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink som er ute på tur med en veldig klar hensikt: Å kjøre fra Helsinki til Oslo på én tank drivstoff.

Noe kjent med disse karene? Les mer om deres forrige tur i spalten til høyre:

Under 0.30 liter/mil

Dette har de forberedt seg til lenge. Da de skulle starte fra Helsinki fredag så det imidlertid mørkt ut. Regnet høljet ned og forholdene var alt annet enn optimale. Derfor bestemte de seg for å utsette starten – og rullet ikke ut av Helsinki før klokken fem lørdag morgen.

Det begynner å bli en stund siden – og nå er gutta på god vei sørover i Sverige.

– Hva ligger snittforbruket på nå?

– Rundt 0,30 liter/mil, kanskje litt under. Ifølge beregningene skal vi bruke relativt sett mindre drivstoff på etappen som er i igjen, i forhold til det vi har kjørt. Men det betinger at alt går på skinner, at trafikken flyter og av vi ikke får veldig dårlig vær.

Fine, svenske veier. Og ikke minst: Utrolig lite trafikk. Det passer bra når man skal sette rekord. (Foto: Henrik Borchgrevink)
Fine, svenske veier. Og ikke minst: Utrolig lite trafikk. Det passer bra når man skal sette rekord. (Foto: Henrik Borchgrevink)

LES OGSÅ: Hvorfor bruker mange biler mye mer enn de skal?

Lite trafikk

– Ja hvordan ser værmeldingene ut?

Her er det grunn til å smile. Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink kom enda lenger enn beregnet  - og presset forbruket til Mondeoen under 0,28 liter/mil.  (Foto:  Henrik Borchgrevink )
Her er det grunn til å smile. Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink kom enda lenger enn beregnet - og presset forbruket til Mondeoen under 0,28 liter/mil. (Foto: Henrik Borchgrevink )

– Bra, bortsett fra at det er meldt en front inn over sørlige deler av Sverige natt til mandag. Vi håper bare vi kommer oss unna den. Ved Uddevalla skal vi bryte av mot Oslo, og er vi heldige, slipper vi unna regn.

– Ingen problemer i natten som ligger bak dere?

Nei, overhodet ikke. Det er forresten nesten påfallende lite trafikk her. Fra midnatt og fram til i sekstiden i morges, ble vi forbikjørt til sammen fire ganger. Ja, bare fire! Det var en buss, en lastebil og to personbiler. Forresten ... Vent litt!

Bli med i Brooms bilundersøkelse – du kan vinne T-skjorte

68 km/t

– Hva skjer?

– Jo. nå skal du høre! Nå tar vi faktisk igjen en lastebil og skal kjøre forbi den. Det er første gang vi opplever på turen! He, he! Godt at det faktisk er noen som kjører enda saktere enn oss!

– Hvor sakte går det egentlig?

– Akkurat nå ligger vi i 68 km/t som er optimal hastighet. Gjennomsnittshastighet en helt siden starten i Helsinki er på 62 km/t. Vi har stoppet minimalt og dermed spiser vi unna milene effektivt, selv om det ikke går så veldig fort.

Del med Facebook-vennene dine

MÅ sove

– Forresten passerte vi i morgen Högakustbron, det er virkelig et imponerende byggverk, og blir ofte kalt Sveriges svar på Golden Gate. Vi har faktisk kjørt over den fem ganger tidligere på rekordforsøks-turene våre – samtlige har vært på natten og da ser man jo ikke annet enn blinkende lys. Det var en flott opplevelse å kjøre over i strålende solskinn denne gangen.

– Og hva er planen for resten av dagen nå?

– Du mener bortsett fra å kjøre bil? He he. Jo, nå handler det om å holde stø kurs hjemover. Dessuten MÅ den som ikke kjører sove så mye som overhodet mulig, det blir viktig for å klare neste natt på en bra måte.

Vi i Broom følger kjøreturen gjennom helgen – og kommer naturligvis tilbake med oppdateringer. Følg med, følg med!

LES OGSÅ: Hvem har hatt mest uflaks?

Högakustenbron blir også kalt Sveriges svar på Golden Gate. Et imponerende byggverk som ble passert i strålende sol. (Foto: Henrik Borchgrevink)
Högakustenbron blir også kalt Sveriges svar på Golden Gate. Et imponerende byggverk som ble passert i strålende sol. (Foto: Henrik Borchgrevink)

Les vår test av Ford Mondeo her: