Guardiola avsluttet med uavgjort

Pep Guardiola klarte ikke å lede Barcelona til seier i sin siste seriekamp som trener for klubben. Seydou Keita reddet 2-2 på overtid mot Betis.

Pep Guardiola (Foto: STRINGER/Reuters)

Guardiola offentliggjorde i slutten av april at han gir seg som Barcelona-trener etter sesongen. Han har hatt stor suksess siden han fikk jobben i 2008. Guardiola skal lede Barcelona for siste gang i cupfinalen mot Athletic Bilbao 25. mai.

Barcelona tok gull tre år på rad i spansk 1. divisjon, men denne sesongen måtte katalanerne se seg slått av erkerival Real Madrid.

I lørdagens kamp ga Sergio Busquets «Barca» ledelsen etter ni minutter. Barcelona måtte spille store deler av annen omgang med ti spillere etter at Dani Alves ble utvist for sitt annet gule kort åtte minutter etter hvilen. Betis snudde så kampen med to kjappe scoringer av Ruben Castro midtveis i omgangen.

Lionel Messi har scoret utrolige 50 mål i La Liga denne sesongen, men i lørdagens serieavslutning måtte han gå målløs av banen. På overtid var han nær utligning, men frisparket gikk i stolpen.

Kort tid etter klarte likevel Barcelona å utligne. Seydou Keita stanget inn 2-2 to minutter ut i tilleggstiden.

Real Madrid sikret seriegullet to runder før slutt. La Liga-mesteren avslutter sesongen hjemme mot Mallorca søndag. Med seier vil Cristiano Ronaldo og co. nå 100 poeng denne sesongen.

Valencia, som allerede hadde sikret tredjeplassen, tapte 0-1 borte mot Real Sociedad. Antoine Griezmann scoret kampens eneste mål etter 64 minutter.

Vadim Demidov var ubenyttet reserve for Real Sociedad.

Kampen var Unai Emerys siste som Valencia-trener. (©NTB)