unitedland
unitedland

«Halve» Sunderland har United-fortid

Noen av dem ble kulthelter blant Manchester United-fansen. Nå kan de knuse det siste håpet om rødt gull.

London (TV 2 Sporten): Alex Ferguson startet et generasjonskifte på Old Trafford i fjor sommer. At spillere som Edwin van der Sar og Paul Scholes valgte å legge opp fikk mye oppmerksomhet, men også andre, profilerte kontinuitetsbærere forlot Premier League-mesterne.

John O'Shea var i en årrekke en kulthelt blant Manchester Uniteds tilhengere, men i fjor sommer reiste den allsidige forsvarsspilleren fra klubben han hadde vært i siden han var tenåring. Mest av alt var det et valg han tok selv.

- Det var tøft, men jeg har alltid vært realistisk og vet hva som skjer i fotball. Manageren ba om å se meg, og han fortalte meg ulike ting. Om unge spillere som var på vei fram, og om ulike signeringer som var på vei inn. Jeg visste alltid at den dagen kunne komme, og vi skilte lag som venner, sier O'Shea til The Guardian.

Les også: Uniteds nye draktsett hånes på Twitter

Brown i krangel
Wes Brown byttet også bort Manchester med nordøst, men på litt andre premisser enn O'Shea. TV 2 Sporten vet at 32-åringen kom på kanten med Alex Ferguson i sesongoppkjøringen i USA i 2010. Etter krangelen med den mektige skotten, ble forholdet uopprettelig og spilletiden minimal i fjor. Både Brown og O'Shea, som begge kom gjennom United-akademiet, befinner seg ganske høyt oppe på listen over spillerne med flest kamper for rødtrøyene. Totalt fikk duoen 755 opptredener for klubben som de også var supportere av som barn.

O'Shea innrømmer at han er overrasket over at Manchester United ikke kommer til Stadium of Light som mestere.

- Du hadde forventet at de med deres erfaring skulle klare å holde helt inn, sier han.

Les også: Se City-supporterne feire gullet utenfor Old Trafford

Fem spillere
I tillegg til O'Shea og Brown, er det også tre andre med Manchester United-fortid i Sunderland. Kieran Richardson, Phil Bardsley og Fraizer Campbell var alle spådd en lys framtid på Old Trafford.

Fotballjournalisten Iain Macintosh, som følger The Black Cats tett, er sikker på at ingen av dem vil gjøre den tidligere arbeidsgiveren noen tjenester.

- Det kan bli helt motsatt. De har lyst til å bevise den gamle sjefen at de fortsatt kan prestere på øverste nivå, og dette kommer ikke til å bli enkelt for United. Hver eneste gang Martin O'Neill møter et topplag på hjemmebane, setter han nesten samtlige spillere i forsvar.

Tottenham hadde det tøft her oppe, og Harry Redknapp var veldig frustrert. De vant over Manchester City på nyåret, og bare uker senere slo de Arsenal ut av FA-cupen her, sier han til tv2.no.

Macintosh ser på som de tidligere United-spillerne som nøkkelbrikker i Sunderland-mannskapet.

- De er viktige. Campbell er en trussel på topp i form av hurtighet, Richardson kan nesten spille overalt, Bardsley var supporternes spiller i fjor, og O'Shea og Brown er fortsatt klassespillere, sier han.