Dortmund ydmyket Bayern München i cupfinalen

Tok den første dobbelttriumfen i klubbens historie med 5-2 over mesterligafinalisten.

Robert Lewandowski har hatt stor suksess i Dortmund. Nå er det EM på hjemmebane i Polen som gjelder. Polakkene begynner den siste finpussen med kamp mot Latvia i Klagenfurt i kveld. (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)

Dortmund-Bayern München 5-2

Se målene i videovinduet øverst

Lørdagens cupgull er Borussia Dortmunds tredje i rekken. Den forrige kom i 1989 da Werder Bremen med Rune Bratseth på laget ble slått 4-1.

Jürgen Klopps mannskap har hatt en strålende sesong. I Bundesliga stormet Dortmund til sitt annet strake seriegull, og seiersmarsjen stoppet heller ikke mot Bayern på Olympiastadion i Berlin. Dobbeltmesteren har ikke tapt mot tysk motstand siden 18. september i fjor. Det er hele 33 kamper siden.

Ferguson på tribunen
Dortmund fikk en perfekt åpning på finalen. Etter bare tre minutter plasserte Shinji Kagawa inn 1-0 bak Bayern-keeper Manuel Neuer. Den offensive midtbanespilleren fra Japan er en ettertraktet mann og skal være høyaktuell for flere europeiske storklubber. Manchester United-manager Alex Ferguson var blant dem som satt på tribunen lørdag og fulgte nøye med.

Drøyt 20 minutter etter ledermålet slo Bayern München tilbake med ett straffemål av Arjen Robben. Jupp Heynckes kom med sitt sterkeste lag, men Dortmund ble igjen for sterke. De gulsvarte vant begge seriekampene mot Bayern tidligere i sesongen.

Polsk hat trick
Fem minutter før pause la Mats Hummels på til 2-1 fra straffemerket, mens Robert Lewandowski økte til 3-1 rett før hvilen. I annen omgang fortsatte Dortmund å trykke på med Lewandowski i storform. Den polske spissen gjorde sitt andre for kvelden i det 58. minutt, og ni minutter før full tid fullførte han sitt hat trick.

Frekk franskmann
Franck Ribéry ga Bayern et nytt reduseringsmål kvarteret før slutt, og denne scoringen var av det virkelig spektakulære slaget. Franskmannen dro først med seg ballen forbi en motspiller, før han satte to Dortmund-forsvarere ut av spill med en meget utspekulert finte mellom egne bein og curlet ballen i det lengste hjørnet fra utenfor 16-meteren.

Siste sjanse
Bayern München har fortsatt én mulighet igjen til å vinne et trofé denne sesongen. Lørdag 19. mai tar klubben imot Chelsea til mesterligafinale på egen hjemmebane. Med seier der vil fort både serie- og cuptapet for Dortmund være glemt. (©NTB)

Bundesliga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk