ny1-jemen-alqaida - Jemen innleder offensiv mot al-Qaida-gruppe

Jemenittiske styrker har innledet en offensiv mot den sørlige byen Zinjibar, som er beleiret av en gruppe tilknyttet al-Qaida. Minst tolv mennesker skal ha blitt drept i kampene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byen ble angrepet fra tre kanter av soldater som blir støttet av flyvåpenet og marinen. Ifølge hæren overvåker forsvarsminister Mohammed Nasser Ahmed aksjonen.

– Forsvarsministeren har oppsyn med en militær plan om å ta tilbake kontrollen over byen Zinjibar og nabobyen Jaar fra al-Qaida, sier en tjenestemann i det jemenittiske forsvaret.

To soldater, en av dem en oberst, ble drept i kampene, mens 12 andre ble såret. I tillegg ble seks al-Qaida-soldater drept, sier en person som tilhører en lokal stamme i Jaar, hvor opprørerne evakuerte sine sårede og drepte.

I luftangrepene som ble gjennomført lørdag morgen, ble tre opprørere og en sivil drept.

Tidligere i mai gikk væpnede menn fra grupper tilknyttet al-Qaida til angrep på to av hærens posisjoner utenfor Zinjibar for å hevne drapet på en av gruppens ledere i et luftangrep dagen i forveien. Da mistet minst 22 soldater livet i kampene.

Zinjibar kontrolleres av en gruppe som kaller seg Ansar al-Shariaa, og som er knyttet til al-Qaida. Gruppen beleiret byen, som er hovedstad i provinsen Abyan, i mai i fjor.

Også øst i Jemen, hvor grupper med bånd til al-Qaida er aktive, avfyrte en eller flere amerikanske droner raketter mot to biler i to separate angrep og drepte til sammen elleve opprørssoldater, ifølge en lokal stammeleder.

Det ene angrepet, hvor fem mennesker døde, skal ha blitt utført i nærheten av landsbyen al-Hosoon ved byen Maarib, 170 kilometer øst for hovedstaden Sanaa. Like før ble det avfyrt en rakett mot et kjøretøy litt lenger øst ved Shabwah. Her ble seks opprørere drept. (©NTB)