sjefen
sjefen

Hodgson tror på Solbakken-suksess i Wolves

Nyansatt England-manager Roy Hodgson har stor tro på at Ståle Solbakken vil gi Wolverhampton mye å glede seg over neste sesong.

Solbakken fikk overraskende den ledige managerjobben i Wolverhampton fredag. Hodgson mener Midlands-klubben har gjort et aldri så lite kupp i å hente nordmannen til Molineux.

– Jeg synes det er strålende fordi Ståle er en god venn av meg, men også fordi jeg mener han er en perfekt mann for jobben. Dette er en god og spennende ansettelse av Wolves, sier Hodgson til lokalavisen Express and Star.

– Det er en ansettelse mange ikke hadde ventet. Engelske klubber har ikke til vane å rekruttere fra den delen av Europa. Jeg kan fortelle alle Wolves-supportere at de har fått en fantastisk manager. Ståle er smart, ung og en trener med gode ideer. Jeg er overbevist om at han vil klare seg bra, forteller engelskmannen videre.

Tidligere elev
For ti år siden spilte Solbakken under Hodgson i danske FC København.

– Han var en meget god kaptein for meg og en god fotballspiller. Han var også min assistent i FCK den sesongen (i 2001). Senere tok han over klubben og oppnådde eventyrlig suksess. Fem seriegull på seks år er sterkt, mener Hodgson.

Overtar 1. juli
Solbakken overtar managerjobben i Wolverhampton fra 1. juli. Det er ennå ikke klart hvor lang kontrakt han har fått.

Wolverhampton rykker ned til mesterskapsserien etter denne sesongen. Solbakkens oppgave blir å sørge for et raskt opprykk tilbake til Premier League. (©NTB)