Lewis Hamilton (Foto: XPB Images/Pa Photos)
Lewis Hamilton (Foto: XPB Images/Pa Photos)

Hamilton disket og mister beste startspor

McLaren-fører Lewis Hamilton ble lørdag fratatt «pole position» til Spanias Grand Prix. Briten ble disket for å ha hatt for lite drivstoff igjen på tanken.

Hamilton forlot bilen sin på banen rett etter at han hadde vært raskest i lørdagens formel 1-kvalifisering i Barcelona. Årsaken var for å spare drivstoff. Det likte ikke juryen og etter et møte ble det besluttet å gi Hamilton den siste startposisjonen i søndagens løp.

– Det var nok drivstoff til å ta en prøve, men vi stoppet bilen. Vi skal snakke med juryen om det. Jeg tror det var 1,3 liter drivstoff igjen på tanken, sa McLaren-leder Martin Whitmarsh før jurymøtet.

Dermed er det overraskelsen Pastor Maldonado (Williams) fra Venezuela som får beste startspor på Circuit de Catalunya-banen i sesongens femte VM-løp.

Fernando Alonso (Ferrari) gjorde det bedre enn ventet og var tredje raskest. Nå får han starte som nummer to.

– Alt i alt hadde ikke Sebastian en spesielt god ettermiddag. Vinden hadde kanskje noe å si, men vi må se på dette fra flere sider, sa Red Bull-sjef Christian Horner.

Vettel leder sammenlagt i VM med 53 poeng før sesongens femte løp søndag. Hamilton (49) og Webber (48) er rett bak tyskeren. (©NTB)