Uwe Rösler og Ståle Solbakken (Foto: Johansen, Erik/NTB scanpix)
Uwe Rösler og Ståle Solbakken (Foto: Johansen, Erik/NTB scanpix)

Rösler om Solbakken: – Ikke rart engelskmennene har en viss skepsis

Men Brentford-manager Uwe Rösler er positiv til ansettelsen av Ståle Solbakken i Wolverhampton, og tror en eventuell spillerflukt kan hjelpe nordmannen.

(MANCHESTER) TV 2 SPORTEN: Torsdag florerte ryktene, fredag var det klart: Ståle Solbakken blir meget overraskende ny manager i Wolverhampton fra 1. juli. Mandag skal han presenteres på en pressekonferanse i Midlands-byen.

LES OGSÅ: – Jeg måtte google navnet hans

– Overrasket, men positiv
TV 2-ekspert og Brentford-manager Uwe Rösler følger engelsk fotball tett, men også for ham kom nyheten om ansettelsen som en stor overraskelse.

– Først ble jeg det ja, men samtidig er dette en veldig god signering - både for Wolverhampton og for Ståle. Det er bra for ham å komme til en så stor klubb, og Wolves har fått inn en talentfull manager som helt sikkert kommer til å gjøre det bra, tror Rösler.

Tyskeren hadde, og har, et stort navn i engelsk fotball etter at han ble en populær kultfigur på Maine Road da han spilte for Manchester City i perioden 1994 til 1998. Kraftspissen var toppscorer tre år på rad for de lyseblå, totalt ble det 65 mål på 181 opptredener.

Forstår skepsisen
Han forstår at Wolves-supportere og pressen som følger klubben tett setter spørsmålstegn ved den første manageransettelsen til ulvenes styreformann og eier Steven Morgan.

– Du vet, det er ikke så rart at engelskmennene har en viss skepsis mot ukjente utlendinger som kommer inn, for det er en spesiell måte å spille fotball på og en tøff atmosfære her som det lønner seg å kjenne, forklarer han.

Rösler har hatt en god debutsesong i sjefsstolen på Griffin Park Stadium, og tok Brentford til en høyst respektabel 9. plass i League 1 - seks poeng unna sjetteplass og playoffspill.

Stor overgang
Han mener Solbakken har en jobb foran seg med å tilpasse seg og være 100 prosent forberedt på det tøffe livet i engelsk fotball og Championship.

– Jeg brukte fem-seks måneder på å reise opp og ned i landet, se fotball, komme tett på før jeg fikk muligheten i Brentford. Etter noen års fravær lærte jeg mye av det, for overgangen fra Tippeligaen var temmelig stor, mener tyskeren.

LES OGSÅ: Må løpe naken rundt Wolves' hjemmebane

– Men jeg er helt sikker på at Ståle vil gjøre en god jobb, han er så intelligent og en så god trener, at han vil tilvenne seg veldig raskt, tror Rösler.

En nøkkel for suksess er at den midlertidige manageren, Terry Connor, går tilbake til assistentrollen han har hatt siden 1999, tror tyskeren.

– At Connor blir er veldig bra for Ståle. Da har han en høyrehånd som kan hjelpe han inn i klubbkulturen, mener Rösler.

Spillerflukt kan være positivt
Wolverhampton har som kjent rykket ned, og det er forventet at flere av lagets stjernespillere forsvinner. Både Matt Jarvis, Steven Fletcher, Roger Johnson, Kevin Doyle og George Elokobi ryktes å forlate klubben i sommer.

Rösler tror ikke det nødvendigvis er en ulempe.

– Det gir Ståle muligheten til å hente inn sine egne spillere, som han vil satse på. Wolves vil bli en av klubbene i Championship med størst budsjett, så det bør være gode rammer for å kjøpe de han vil ha, ikke akkurat slik det var i Köln, sier han.

Viktig med rutine
– Samtidig blir det viktig å hente spillere som vet hva Championship dreier seg om, som vet hva som skal til. Særlig i midtforsvaret, på sentral midtbane og på keeperplassen er det viktig å ha den rutinen, mener den tidligere Viking- og Lillestrøm-treneren.

– Akkurat denne type spillere har kanskje ikke Solbakken best oversikt over?

– Nei, kanskje ikke, men av og til er det viktig å stole på de rundt deg, at de gjør en god jobb, svarer 43-åringen.

Vil søke om lånekort
Som ikke bare ser på Wolverhampton-oppholdet som en mulig opptur for Ståle Solbakken, men for ham selv.

– Jeg ønsker Ståle lykke til, tror han vil lykkes - og Ståle, jeg ringer deg, forhåpentligvis har du noen spillere å låne meg! ler Rösler.

Se hele intervjuet med Uwe Rösler i videovinduet øverst