Magnus Andersen
Magnus Andersen

Tromsø vant overlegent mot VIF

Zdenek Ondrasek, Magnus Andersen og Mohammed Fellah med fulltreff i nord.

Tromsø-VIF 3-1

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Det skilte ett poeng mellom Tromsø og Vålerenga før lørdagens kamp på Alfheim, men tidvis så det mer ut som om det var en divisjon mellom lagene.

For Tromsø var stort sett fullstendig overlegne i det de foretok seg i snøføyka, og at kampen bare endte 3-1 kan VIF takke keeper Lars Hirschfeld for.

Spolerte pangstart
Allerede etter fem minutter måtte 33-åringen fra Canada i aksjon, da Steffen Nystrøm fikk en nydelig stikkball fra Magnus Andersen og kom alene mot keeperen.

Hirschfeld var imidlertid våkent ute og fikk avverget med en glimrende redning.

«Kobraen» hogg til
Tromsø beholdt initiativet utover i omgangen, men til tross for flere gode angrep ble det ikke uttelling før etter 29 minutter.

Det var «Kobraen», Zdenek Ondrasek, som viste at han har gift i stinget, og som sendte ballen til venstre for Hirschfeld på volley.

Steffen Nystrøm og Lars Hirschfeld (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
Steffen Nystrøm og Lars Hirschfeld (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

Håpløs pasning
Men jubelen var så vidt stilnet når den brøt løs igjen. Denne gangen var det Magnus Andersen som fant veien til nettmaskene, da han klinket ballen i høyre hjørne fra 18 meter.

Den målgivende pasningen kom fra Vålerengas Dawda Leigh, som slo en direkte håpløs ball på tvers av banen.

– Jeg føler jeg ser Nordvik er ledig, så slår jeg en pasning, så feilberegner jeg og bommer på den, så snapper han den opp. Det er ikke noe mer enn det, sier Leigh til TV 2 Sporten om pasningen som nok hadde fått Egil «Drillo» Olsen til å sette lørdagskaffen i halsen.

Martin Andresen
Martin Andresen

Andersens andre
Etter pausen fortsatte TIL å trykke på fremover, og Magnus Andersen var ikke ferdig for kvelden.

Tromsø rullet opp på venstrekanten etter 53 minutter, og fikk avsluttet til retur. På returen var Andersen våken, og fra kort hold prikket han inn kampens tredje mål.

Lagkamerat Steffen Nystrøm oppsummerer Andersens innsats på følgende vis:

– Han var «maskin». Fy faen for noen scoringer. Han står på og jobber uansett hvilken kamp han spiller, sier Nystrøm til TV 2 Sporten.

– Kanskje hans beste kamp
Og han fikk uforbeholden støtte fra sjefen sjøl for den påstanden.

– Ja, jeg er virkelig fornøyd, humrer Per-Mathias Høgmo. Han hadde vel kanskje sin beste kamp i TIL-trøya. Det han gjorde av og til i fjor, det gjør han nå i lange perioder. Han er målfarlig, han er driblesterk, og han er meget disiplinert også i det defensive spillet, oppsummerer Høgmo.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Per-Mathias Høgmo her

Per Mathias Høgmo (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
Per Mathias Høgmo (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

Flott fra Fellah
«Gutan» hadde flere gode muligheter til å pynte ytterligere på resultatet, men istedet var det Mohammed Fellah som avsluttet med et trøstemål for VIF fem minutter før slutt.

Fellah dro med seg ballen inn i Tromsøs sekstenmeter med én ballberøring, og hamret ballen knallhardt opp i nettaket med venstrefoten.

Lørdagens tre poeng fører TIL forbi Vålerenga på tabellen, og lagene ligger nå på henholdsvis fjerde- og femteplass.

Nytter ikke med flaks
Tromsø-kaptein Miika Koppinen hadde følgende forklaring på lagets overlegne forestilling:

– Vi er mye bedre enn dem. Vi var fullstendig klare over at Vålerengas bakre firer har vært «shaky» over lengre tid, men de har hatt marginene på sin side. Men ikke i dag. Her kommer man langt ikke med flaks, altså, flirer Koppinen til Max rett etter kampslutt.

Tromsø (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
Tromsø (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

– Vi gir dem to mål
VIF-manager Martin Andresen er enig i at Tromsø var klart best, men mener de to første baklengsmålene både kunne og burde være unngått.

– Vi kommer skeivt ut. Vi gir dem to mål. De var pigge fra start, og så følte vi at vi kom mer med i kampen etter ti minutter, men så gir vi dem de to første målene nesten gratis, og da er Tromsø meget gode ellers i kampen. Vi taper fortjent, og all honnør til Tromsø, de var et godt fotballag, sier Andresen til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Martin Andresen her

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Lagoppstilling Tromsø (4-4-2):
M. Sahlman - H. Norbye, F. Björck, M. Koppinen, H. Yndestad - M. Andersen, R. Jenssen, Kara, T. Drage - S. Nystrøm, Z. Ondrásek.

Lagoppstilling Vålerenga (4-1-2-3:
L. Hirschfeld - D. Leigh, S. Larsen, A. Nordvik, J. Thomassen - F. Ogude - H. Singh, M. Pusic - M. Berre, M. Pedersen, H. Nielsen.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk