TROR PÅ NY PL KONTRAKT: Fansen på QPRs stampub tror at klubben klarer å beholde plassen i Englands gjeveste selskap. (Foto: Helge Kalleklev/TV 2)
TROR PÅ NY PL KONTRAKT: Fansen på QPRs stampub tror at klubben klarer å beholde plassen i Englands gjeveste selskap. (Foto: Helge Kalleklev/TV 2)

Søstrene på QPR-puben: – Vi holder oss

De lokale pubdamene på Loftus Road har troen på å få servere øl foran Premier League-kamper også neste sesong.

London (TV 2 Sporten): – Jeg tror vi holder oss oppe, sier Tina Moran, som står bak tappekranene på den populære puben «The Springbok», bare et steinkast fra QPRs hjemmebane Loftus Road.

Forutsetningene i bunnstriden forut for siste og avgjørende Premier League-runde er klokkeklare:

Wolverhampton og Blackburn har allerede rykket ned. Nå kjemper Bolton og QPR om å unngå den siste nedrykksplassen, og det er de blå og hvite fra Vest-London som har overtaket. Dersom de klarer poeng på Etihad Stadium mot gulljagende Manchester City vil de så å si være garantert fornyet kontrakt, ettersom de før runden har to poeng og ni mål bedre målforskjell enn Owen Coyles Bolton.

Les også: Wolves-spiller om Solbakken: – Måtte google navnet hans
Les også: Kompany fikk vite om årets spiller-pris på Twitter

Bolton drar til Stoke for sin siste kamp for sesongen, og ettersom de fleste tror Manchester City vil ta de tre poengene de må ta mot QPR for å bli ligamestere, er det resultatet på Britannia Stadium som langt på vei vil avgjøre hvilken av klubbene som må slå følge med

Blackburn og Wolverhampton og ta den tunge veien ned i Championship. Søstrene Moran tror QPR får den hjelpen de trenger.

Søstrene mener QPR er avhengige av hjelp – og tror de får den
– Jeg tror vi blir banket av City, men det er likevel håp. Jeg tror nemlig at Stoke også kommer til å vinne. De er gode på hjemmebane, sier Tina.

Sammen med søsteren Phibby står Tina i baren på puben «The Springbok», som er stampuben til QPRs trofaste på kampdager.

– Her kommer det kun inn hjemmesupportere, og man må vise kampbillett i døren for å komme inn. På lørdager er det stappfullt og ingen rom for å bevege seg her inne. Dette er «The Home of QPR», forklarer Tina.

Les også: Frustrert Defoe ville forlate Tottenham i januar

Også på søndag kommer QPR-fansen til å samles rundt ølfatene hos søstrene Moran, til tross for at kampen spilles i Manchester.

– Vi har fått beskjed om å skaffe ekstra bemanning. Dersom QPR holder plassen i divisjonen skal det feires ved banen. Ja, kanskje på banen også, forteller søstrene.

Den populære QPR-puben «Springbok». (Foto: Helge Kalleklev/TV 2)
Den populære QPR-puben «Springbok». (Foto: Helge Kalleklev/TV 2)

De to skulle likevel ønske at kampen gikk på Loftus Road, men det er ikke pubens økonomiske omsetning de bruker som begrunnelse for det ønsket.

– Hvis vi hadde spilt på hjemmebane tør jeg å påstå at vi ville slått dem. Vi har slått alle de gode lagene, foruten Manchester-lagene, på Loftus Road, og vi burde også slått City her i høst (2-3-tap, journ.anm.), forklarer Tina.

Opprinnelig fra Manchester – og en av dem heier fremdeles på et av lagene der
De to søstrene kommer opprinnelig fra Manchester, og selv om søsteren Tina har lagt sin elsk på QPR etter år i hovedstaden er det fremdeles et Manchester-lag som ligger Phibbys hjerte nærmest. Heldigvis for søskenkjærligheten er det den røde delen av byen i nord som er hennes favoritt.

– Jeg er fremdeles United-supporter, så denne helgen håper vi begge at United vil slå Sunderland og at City vil dumme seg ut mot QPR. Men kommer det til å skje? Det tviler jeg på, ler Phibby og får et samtykkende nikk fra sin søster.

Heller ikke Danny Lamacraft, som jobber for Guinness og stortrives i søstrenes selskap, tror Manchester City kommer til å snuble i serieavslutningen. Selv er han Tottenham-supporter, og er klar på at det er en annen kamp – kampen om Mesterliga-kvalifisering – som betyr mest for ham søndag.

– Jeg har vanskelig for å se at Manchester City skal rote seg bort mot QPR, men for å være helt ærlig er det Tottenham-kampen som betyr mest for meg på søndag. Det blir en veldig spennende kamp, sier Lamacraft.

Les også: Sky Sports-ekspert: – Det blir et gigantisk press på Solbakken

Avslutter med en løsning på gåten Djibril Cissé
Søstrene Moran er tydelig oppdaterte på tingenes tilstand i Premier League, og har blant annet fått med seg at Djibril Cissé enda har til gode å spille en kamp for QPR der han ikke enten scorer eller blir utvist.

Den utrolige rekken på sju kamper forteller at franskmannen har fem scoringer og to røde kort, og søstrene har et forslag til løsning på problemstillingen forut for sesongens avgjørende kamp.

– Vi får hive innpå Cissé de siste ti minuttene på søndag og se hva som skjer. På så kort tid kan han forhåpentligvis ikke klare å pådra seg rødt kort, så da må det bli mål i stedet. Så får vi håpe at det ikke allerede er 2-0 eller 3-0 på den tiden, avslutter de humørfylte og sprudlende søstrene leende.

Hva tror du om QPRs kamp for plassen? Kan de snike til seg poeng på Etihad, eller er du enig med søstrene Moran i at Stoke må gjøre jobben for dem? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!