ssudan-abyei - Sør-Sudans politistyrker ute av Abyei

Sør-Sudan har rettet seg etter kravene fra FNs sikkerhetsråd og trukket sine politistyrker ut av den omstridte grenseregionen Abyei, ifølge FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sudan og Sør-Sudan gjør begge krav på Abyei, en grenseregion med fruktbar beitemark. Som følge av trefninger i regionen den siste tida har FNs sikkerhetsråd krevd at begge land må trekke sine styrker ut innen den 16. mai.

Sør-Sudan har nå trukket 700 politifolk ut av regionen, opplyser Martin Nesirky, som er pressetalsmann for FNs generalsekretær Ban Ki-moon. FN arbeider imidlertid fortsatt med å få bekreftet at ingen sørsudanske politifolk er igjen.

FN ber samtidig Sudan om å følge Sør-Sudans eksempel og trekke sine soldater ut av Abyei. Ifølge FN har Sudan 400– 500 soldater i regionen.

Sudan tok kontroll i Abyei i mai i fjor i kjølvannet av et angrep mot en sudansk militærkolonne. Titusener av sivilister ble fordrevet fra regionen da de sudanske styrkene gikk inn.

De siste ukene har uroen langs grensa vært økende, og FNs sikkerhetsråd har truet med sanksjoner dersom våpenhvilen for regionen ikke etterleves. (©NTB)