Rade Prica gratuleres av lagkameratene etter utligning mot Sandnes Ulf. (Foto: TV 2)
Rade Prica gratuleres av lagkameratene etter utligning mot Sandnes Ulf. (Foto: TV 2)

Rade Prica sendte RBK til topps og kalte dommeren «jævla idiot»

Sandnes Ulf hadde muligheten til å ta tre poeng, men Rade Prica stjal rampelyset i kampens sluttminutter. Se scoringene her!

Sandnes Ulf-Rosenborg 1-1

Sandnes/Bergen (TV 2 Sporten): En straffescoring og en oppvisning av goalgetteregenskapene til Rade Prica ble beholdningen fra et regnvått Sandnes stadion.

Vått og kaldt, men ingen breiflabb
Sandnes Ulf ønsket Rosenborg velkommen med vestlandsvær av det klassiske slaget. 7-8 grader, kombinert med vind og solide mengder nedbør, gjorde det utrivelig for så vel spillere, som tilskuere.

Rosenborg startet best, men spillet bar preg av at banen var tung, våt og glatt. Trønderne skapte likevel ikke de helt store sjansene og lot etter hvert hjemmelaget ta sin del av ansvaret for balltrillingen - uten at det fikk opp spenningen i kampen.

Se kampreferat øverst i artikkelen

De første 45 minuttene kom og gikk, uten at de 4890 på tribunene fikk se noe som fikk dem til å glemme tanken på en tidlig hjemtur til et glass varm drikke og skifte til tørre klær.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Krevde helsjanser
I pausen sa Ulf-trener Asle Andersen til TV 2 at han var fornøyd med lagets defensive innsats, mens RBK-sjef Jan Jönsson helst så at guttene hans begynte å skape helsjanser istedenfor halvsjanser.

Artikkelen fortsetter under bildet

Rade Prica scorer 1-1 mot Sandnes Ulf. (Foto: TV 2)
Rade Prica scorer 1-1 mot Sandnes Ulf. (Foto: TV 2)

For å bøte på dette tok han ut midtbanespiller Mohammad-Awal Issah og sendte inn spiss Rade Prica. Fredrik Midtsjø ble flyttet fra rollen som hengende spiss og ut på venstrekanten, mens Jonas Svensson tok plass sentralt.

Rosenborg så med en gang farligere ut med Prica og Iversen sammen på topp, men symptomatisk nok endte det meste opp med halv- og nestensjanser. Sandnes Ulf fortsatte på sin side med utrettelig defensiv jobbing.

Fra sidelinjen kunne man høre Janne Jönsson rope 'fremad!' innimellom lyden av regnet og heiarop. Men trønderne fortsatte å stange mot Ulfs massive forsvarsmur.

Så skjedde det som ofte skjer. Sandnes Ulf fikk en mulighet med Tommy Høiland, som stormet igjennom det sorthvite forsvaret, jagende etter ballen. Han fikk foten først på ballen og ble så meid ned av en utrusende Daniel Örlund. Straffe til hjemmelaget.

Her blir Tommy Høiland felt av Daniel Örlund og skaffer straffe til Sandnes Ulf mot Rosenborg. (Foto: TV 2)
Her blir Tommy Høiland felt av Daniel Örlund og skaffer straffe til Sandnes Ulf mot Rosenborg. (Foto: TV 2)

Kaptein og fast straffeeksekutør, Aksel Berget Skjølsvik, gjorde ingen feil fra krittmerket og fikk ballen i nettet. Publikum jublet for scoring og endelig en mulighet til å få varmen i seg med litt hopping.

Skjølsvik feiret scoringen med å blottlegge og daske på sitt hvite lår. Vi kan bare anta at han gjorde det som en hyllest til Cristiano Ronaldo, som tidligere i år gjorde samme gest etter en scoring.

Aksel Berget Skjølsvik jubler med å vise låret a la Ronadlo etter straffescoring mot Rosenborg. (Foto: TV 2)
Aksel Berget Skjølsvik jubler med å vise låret a la Ronadlo etter straffescoring mot Rosenborg. (Foto: TV 2)

Sandnes Ulf begynte å fantasere om tre poeng, men da klokken viste 81 minutter satte innbytter Daniel Fredheim Holm fart fremover og fikk ballen gjennom til Rade Prica, som sendte avgårde en markkryper fra 20 meters hold. Ballen gikk forbi Bo Andersen, i stolperoten og i mål.

Trøndersk jubel fulgte, men Pricas heltestatus bleknet noe da han helt unødvendig taklet Thorsteinsson stygt bakfra ved Ulfs hjørneflagg. Det resulterte i svenskens andre gule kort og marsjordre. Etter kampen nektet han å la seg intervjue av TV 2, men lettet på sløret overfor VG Nett:

Jeg sa «jævla idiot», til dommeren. Han kan si hva han vil til oss, og skal tåle at vi kan kalle ham en «idiot», for det var han også

- Jeg sa «jævla idiot», til dommeren. Han kan si hva han vil til oss, og skal tåle at vi kan kalle ham en «idiot», for det var han også, sa Prica til avisen.

Dommer Svein-Erik Edvartsen bekrefter hendelsen.

Kampen endte 1-1, men Rosenborg inntar tabelltoppen på bedre målforskjell enn Strømsgodset. Trønderne er også fremdeles ubeseiret.

- Før kampen ville jeg vært fornøyd med ett poeng. Men slik andreomgangen utviklet seg, er det litt surt å stå her med ett poeng. Men jeg er fornøyd med den heroiske innstillingen til spillerne, sa Asle Andersen etter kampen.

Janne Jönsson sa seg fornøyd med å reise fra Sandnes med ett poeng på det han kaller en dårlig dag.

Artikkelen fortsetter under bildet

Jonas Svensson fikk gult etter denne taklingen på Steinthor Thorsteinsson. (Foto: TV 2)
Jonas Svensson fikk gult etter denne taklingen på Steinthor Thorsteinsson. (Foto: TV 2)

Formspiller Tommy Høiland avslørte at spillerne satt i gardeoben og deppet over at de ikke klarte å vinne mot Rosenborg.

- Det er utrolig kjipt å få et slikt mål imot på slutten, sa en hutrende Høiland etter kampslutt.

Alle springer til de holder på å dø utpå der.

Han roser også laginnsatsen til Ulf-spillerne.

- Alle springer til de holder på å dø utpå der. Det kommer vi til å plukke mye poeng med utover i sesongen.