Ståle Solbakken (Foto: Roberto Pfeil/Ap)
Ståle Solbakken (Foto: Roberto Pfeil/Ap)

Tidligere Wolves-manager beroliger: – Ingen grunn til å frykte Solbakken

Mark McGhee ville hente nordmannen som spiller i 1997.

Tidligere Wolverhampton-manager Mark McGhee ber fansen om å gi Ståle Solbakken en sjanse. Han synes nordmannen er et spennende valg som ny manager.

For Wolves-supporterne er Solbakken et ubeskrevet blad, og fredagens ansettelse skiller seg ut i klubbens 135 år lange historie. For første gang har Midlands-laget hentet en sjef utenfor Storbritannia og Irland.

Les også: BBC-journalist må løpe naken etter Solbakken-veddemål

Som Wolverhampton-manager prøvde Mark McGhee å hente Solbakken fra Lillestrøm i 1997/98-sesongen. Den gang gikk nordmannen i stedet til Wimbledon. Skotten har tro på at Solbakken er rett mann til å lede Wolves tilbake til engelsk eliteserie neste sesong.

– Klubben har gjort flere gode ansettelser tidligere. Fansen skal ikke frykte at han (Solbakken) ikke har erfaring som manager i England. De bør se på dette som et svært spennende valg. Han vil komme med ny ideer og vil ha et klart bilde av hvordan laget hans skal spille. Uti fra det jeg vet om ham, vil spillere som ikke lystrer forsvinne ut av klubben, sier McGhee til avisen Express and Star.

Les også: Se Børrestad snakke om Solbakken på Sky Sports News

– Som spiller hadde han en utrolig god arbeidsmoral, og det som alltid skinte gjennom var holdningene hans. Han var veldig fokusert og profesjonell, forteller han videre.

Mark McGhee (Foto: PA Wire/Pa Photos)
Mark McGhee (Foto: PA Wire/Pa Photos)

54-åringen mener Solbakken ser ut til å være en del av en ny generasjon managere i engelsk fotball. Han viser blant annet til personer som Roberto Martinez (Wigan), Brendan Rodgers (Swansea) og Owen Coyle (Bolton) som trenere som representerer noe ungt og forfriskende.

– Da disse ble ansatt ble det også stilt flere spørsmålstegn, men de har overbevist og gjort seg bemerket. Nå snakker folk om hvor gode ansettelsene var. De er del av den moderne managergenerasjonen, sier McGhee. (©NTB)

Les også: Engelske aviser: – Hvem er Solbakken?
Les også: – Det blir et gigantisk press på Solbakken