Sergio Aguero senket WBA. Hans andre mål her. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Sergio Aguero senket WBA. Hans andre mål her. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Argentineren som tok Premier League med storm

Sergio Agüero forteller om kameraten David de Gea, svigerfaren Diego Maradona og kampen om Premier League-tittelen. Se Agüero-portrettet her!

Argentineren Sergio Agüero har tatt Premier League med storm siden overgangen fra Atlético Madrid til Manchester City før årets sesong.

Med overbevisende 22 scoringer er 23-åringen en av de største grunnene til at City fort kan ta sine første ligatittel på 44 år.

– Angrer ikke på at jeg valgte City
Den lille argentineren fikk en fantastisk start på karriéren i Cty-trøya da han som innbytter var med på å knuse Swansea i Premier League-debuten. Det var et spesielt øyeblikk for Agüero.

– Jeg var ivrig og desperat etter å spille. Da jeg endelig fikk sjansen scoret jeg to mål og hadde en målgivende til David Silva. Det var et vakkert øyeblikk. Ja, jeg tenkte at «dette er enkelt» en liten stund, men etter det skjønte jeg at de andre lagene er tøffe og vanskelige å slå, sier Agüero.

Les også: Agüero skadet seg på sønnens minimotorsykkel - fikk brannsår og blemmer av egen isspray

Overgangen fra Atlético Madrid, der han scoret over 100 mål og vant Europaligaen, gikk som håpet for Agüero. Denne sesongen har 23-åring vist seg verdt prislappen på 380 millioner kroner, for spissen var aldri i tvil om at City var det riktige valget.

– Jeg tvilte ikke, fordi dette er en klubb i fremmarsj. En klubb som definitivt vil hente inn fantastiske spillere og bygge et lag som er klare til å kjempe om titler. Det er grunnen til at jeg kom her. For å være ærlig så angrer jeg ikke på at jeg valgte City, sier Agüero.

Se portrett av Sergio Agüero i videovinduet øverst på siden!

Nøkkelen Tévez
TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad har latt seg imponere av Agüeros fantastiske debutsesong i den lyseblå City-drakten. Han mener at det bare har gått oppover med spissen siden debuten mot Swansea, samtidig som han peker på Agüeros enorme kapasitet.

– Han er jo en fantastisk spiller - han er komplett. Han har lavt tyngdepunkt, er driblesterk, er målfarlig og han kan avslutte. Han har alt, men han har også nytt veldig godt av at Tévez har kommet tilbake, sier Wikestad til tv2.no.

Les også: Utskjelt i høst - nå vil Carlos Tévez bli i City
Les også: Tevez tilgitt av fansen

For sagaen rundt Carlos Tévez har dominert i praten rundt engelsk fotball denne sesongen. Agüero sier selv at landsmannen er enormt viktig for City - det synet deler Wikestad.

– Hadde Tévez vært i City hele sesongen, hadde de vært seriemester for lengst. Det var et veldig modig trekk av Roberto Mancini å ta Tévez tilbake, og jeg tror de får tittelen på grunn av det. De to argentinerne har linket fantastisk bra etter Tévez' tilbakekomst, sier Wikestad.

– Agüero er definitivt en av de viktigste grunnene til at City kan vinne serien. 22 mål taler sitt språk for hvor viktig han er for laget.

Carlos Tevez og Sergio Agüero kan smile for startplass mot Newcastle (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Carlos Tevez og Sergio Agüero kan smile for startplass mot Newcastle (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Kompisen de Gea
Selv om han bare er 23 år gammel, har Agüero allerede lagt en solid fotballkarriére bak seg. Som 15-åring debuterte han for Independiente, før han reiste videre til Atlético. Der møtte han byrival United sin nye målvakt David de Gea. De to er fortsatt gode kompiser, selv om lagene kjemper en innbitt kamp om herredømmet i Premier League.

– Vi snakker ikke mye om rivaliseringen, men begge er innstilt på å gjøre jobben vår. Mellom oss er det ingen rivalisering, sier Agüero.

Les også: Sjekk statistikken: Moa mer effektiv enn Ronaldo og Agüero

Svigerfaren Maradona
På søndag skal det hele avgjøres. Vinner City hjemme mot QPR tar de lyseblå sitt første trofé på 44 år år, men Agüero vil ikke ta det altfor tungt dersom det blir andreplass.

– Manchester United kjemper alltid om tittelen, hvert eneste år. Bare å konkurrere mot dem er fantastisk. Tenker en på det så er poengantallet til begge klubbene imponerende. Jeg tror ikke at å bli nummer to er så forferdelig, men vi selvsagt skal gjøre alt for å ikke endte opp på andreplass.

Les også: Ferguson håper QPR «tar en Aberdeen»: – Får bare håpe noe dumt skjer

Støtten fra tribunen på Etihad blir trolig enorm søndag. Støtte får nok også fra svigerfar Diego Maradona.

– Sannheten er at Diego er en veldig fin person. På toppen av det representerte han noe utrolig for oss. Alle kaller ham Gud, men tar jeg det bort å kaller jeg han bare svigerfar. Sannheten er at vi kommer veldig godt overens.

SVIGERFAR: Sergio Agüero er svigersønnen til ingen ringere enn Diego Maradona. (Foto: Matt Dunham/Ap)
SVIGERFAR: Sergio Agüero er svigersønnen til ingen ringere enn Diego Maradona. (Foto: Matt Dunham/Ap)