solbakken og paul franks (Foto: SCANPIX/BBC)
solbakken og paul franks (Foto: SCANPIX/BBC)

BBC-journalist trodde ikke på Solbakken-ansettelse – må løpe naken rundt Wolves' hjemmebane

– Fordelen er at jeg slipper å se det med egne øyne, sukker Paul Franks.

Ståle Solbakken ble ansatt som ny manager for Wolverhampton fredag.

Nyheten overrasket mange på balløya. Flere aviser la ikke skjul på at de ikke hadde en ringeste anelse om hvem hedmarkingen er.

Også Wolves-spillerne kom til kort på spørsmål om sin nye sjef. George Elokobi innrømmet overfor tv2.no at han måtte google navnet til Solbakken.

Les også: Se Børrestad snakke om Solbakken på Sky Sports News

– Har noen hørt om Solbakken?
Det spørs om BBCs radiovert Paul Franks foretok et nettsøk. Sannsynligvis ikke, for han kom med følgende utsagn på sitt daglige «The Paul Franks Show» på BBC West Midlands torsdag kveld.

– Ståle Solbakken er favoritt til å overta Wolves. Har du noen gang hørt om Ståle Solbakken? Dette er nytt for meg. Jeg tror han har vært i Köln som jeg tror rykket ned fra Bundesliga.

Før han kom med veddemålet han kanskje angrer noe på.

– Hvor all verden kom det fra? Hvem startet dette ryktet? Hvis han blir ansatt som manager, så skal jeg paradere rundt Molineux (Wolves' hjemmebane) naken. Det skjer bare ikke!

Under fredagens program måtte Franks selvsagt innse at nakenstuntet likevel blir en realitet.

– Noen ganger må man krype til korset. Om dere vil at det skal skje, så kan det skje. Fordelen er at jeg slipper å se det med egne øyne. Jeg må bare gjøre det, sa han.

Les også: Engelske aviser: – Hvem er Solbakken?
Les også: – Det blir et gigantisk press på Solbakken

Forsøkte dårlig bortforklaring
Franks forsøkte først å slippe unna stuntet, ved å – noe håpløst – hevde at han hadde sagt: «Hvis han blir ansatt som manager, så skal jeg paradere rundt Molineux med klærne på»

Radioverten skjønte imidlertid raskt at lytterne ikke godtok den bortforklaringen, og at han må holde det han lovet.

Når nakenparaden skal gjennomføres vites foreløpig ikke. Men Franks har uansett bestemt seg for å få noe godt ut av det, og samle inn penger til et veldedig formål.

– Vi ønsker at det skal gå til veldedighet om jeg skal gjøre det. Kampen for å kurere leukemi høres ut som et fornuftig formål, sa Franks på fredagens program.