HÅPER PÅ QPR SEIER: Manchester United sin sjanse til å vinne Premier League trofeet avhenger av resultatet på Etihad søndag. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
HÅPER PÅ QPR SEIER: Manchester United sin sjanse til å vinne Premier League trofeet avhenger av resultatet på Etihad søndag. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

Ferguson håper QPR «tar en Aberdeen»: – Får bare håpe noe dumt skjer

Sir Alex Ferguson klamrer seg til halmstrået som kan sikre klubbens 20. ligatittel.

På søndag skal det hele avgjøres i Premier League. Med seier over QPR vil Manchester City kapre sitt første ligatrofé på 44 år, men oppgaven blir ikke videre enkel.

London-laget kjemper nemlig en innbitt kamp om å holde seg i Premier League og vil nok gjøre alt for å sikre seg plassen i søndagens uhyre viktige batalje.

Håper på QPR gjør som Aberdeen
Tittelutfordrer Manchester United håper i det lengste på at QPR skal sjokkere og hindre en trepoenger for de lysblå. United-manager Sir Alex Ferguson håper at QPR kan gjøre som hans tidligere disipler i Aberdeen når City jakter gullet søndag.

Les også: Telegraph-reporter til TV 2: – United har for mange problemer til å stoppe City

For Ferguson fikk sitt virkelige gjennombrudd som manager da han ledet Aberdeen fra 1978 til 1986. Høydepunktet er nok uten tvil 2-1-seieren over Real Madrid i cupvinnercupen i 1983. En bragd han ser tilbake på når Ferguson håper på utfallet av søndagens kamp.

– Jeg tok et bitte lite Aberdeen-laget til finalen i cupvinnercupen og slo Real Madrid med elleve selvoppfostrede spillere. Den eldste var 27 år. Utfordringen til QPR blir å «ta en Aberdeen», sier Ferguson.

Se pressekonferansen med Ferguson i videovinduet øverst på siden!

– Forventer at City skal vinne
Men United-bossen innser at det fort kan ende opp med at klubben fortsatt må vente på sitt tjuende ligatrofé, mens naboen i Manchester kan strekke armene til værs.

– Oddsen er selvsagt mot dem (QPR journ. anm). City er i god form og de spiller hjemme. De kommer til å sette dommeren under et vanvittig press, og det er ikke lett fordi en forventer at City skal vinne. Men så lenge mennesker er mennesker, så vet en aldri. En får bare håpe at noe dumt skjer, sier Ferguson.

Se Man. City-QPR på TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no kl.16.00 søndag
Se Sunderland-Man. United på TV 2 PL HD2 og tv2sumo.no kl.16.00 søndag

– Tøffere enn Newcastle og United
For mens United må vinne borte mot Sunderland, samtidig som de må håpe at resultatet på Etihad går deres vei, er Roberto Mancinis vei til trofeet hakket enklere. Tre poeng og City kroner en vanvittig sesong med ellevill jubel.

– Det er klart at det er en stor kamp når det er sesongens siste og en kan vinne tittelen. Vi spiller mot et lag som kjemper mot nedrykk og det blir tøft. Tøffere enn mot Newcastle og United, sier Mancini.

Les også: United har egen sølvpusser - City har ikke et troféskap
Les også: Tre nye år med Premier League på TV 2

På motsatt trenerbenk på Etihad møter Mancini tidligere City-manager Mark Hughes. Den nåværende QPR-manageren fikk fyken hos de lyseblå i 2009, men Mancini bedyrer at det ikke har noe å si når lagene går på banen søndag.

– Det er ikke viktig. Vi spiller Manchester City mot QPR. Jeg mener at QPR er et bra lag og de fortjener ikke å være i bunnen. De vil gjøre alt for å bli værende i Premier League. Derfor tror jeg at det blir en tøff kamp, sier Mancini.

Se pressekonferansen med Mancini under:

615428