Jermain Defoe (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Jermain Defoe (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Frustrert Defoe ville forlate Tottenham i januar

Jermain Defoe innrømmer at han ba Tottenham om å la ham få forlate klubben for mer spilletid i januar.

Defoe er skuffet over hvor lite spilletid han har fått i Tottenham det siste året. Derfor ville han komme seg bort fra klubben i Nord-London da overgangsvinduet fortsatt var åpent.

– Det var ikke sånn at jeg ønsket å forlate klubben. Jeg går ikke rundt og tenker på andre klubber. Men jeg fikk ikke nok spilletid, så jeg gikk til manageren i januar og spurte om et utlån. Han ba meg om å bli siden klubben var i ferd med å få til noe helt spesielt, forteller Defoe.

Harry Redknapp overtalte Defoe til å bli, men mangelen på kamper fortsatte for 29-åringen.

– Jeg har ikke fått ønsket antall kamper. Fortsatt føles det som at jeg bare vil få sjansen når en eller annen er skadd eller blir suspendert. Enkelte ganger føles det som at jeg er i et ungdomslag, siden jeg vet at jeg aldri vil få en kamp til helgen samme hva jeg gjør på trening, sier den engelske landslagsspissen.

Les også: Sky Sports-ekspert: – Det blir et gigantisk press på Solbakken

Defoe har kun spilt fra start for Tottenham i elleve seriekamper denne sesongen. Som innbytter har engelskmannen fått sjansen 13 ganger. Redknapp har i stedet satset på Emmanuel Adebayor og Rafael van der Vaart i Spurs-angrepet.

Likevel har Defoe klart seg bra og gjort 16 mål i ulike turneringer. Han tror derfor fortsatt at det er mulig å bli tatt ut i Englands EM-tropp.

– Får jeg sjansen til å spille i EM, vil jeg være frisk og klar for det, mener Defoe. (©NTB)