Notodden FK–Sandefjord Fotball

Karantener og skader hos Sandefjord gir Notodden en gylden mulighet for en stor skalp i belte!

Kamp: Notodden FK–Sandefjord Fotball

Tidligere møter:

2011: Ikke samme divisjon

2010: Ikke samme divisjon

2009: Ikke samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Tap, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet hjemmelag:

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Shala, Alsaker, Bjerke, Ufs, Marques

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Marques–Amundsen, Lien, Jenssen, Jahr–Velta, Aksnes–Holmen, Granerud, Lundefaret – Dahle

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Uavgjort, Seier

Karantener bortelag: Jaiteh

Nøkkelspillere skadet bortelag: Dokken, Røyrane

Nøkkelspillere usikre bortelag: Gabrielsen, Magnusson

Antatt lagoppstilling bortelag:

Austbø–Bindia, Amankwah, Gabrielsen/Reppesgård Hansen, Brix–Torp, Dimitriadis, Gustavsen, Lamøy–Hansen, Aas

Kampvurdering:

Notodden tapte borte for Kamma i forrige runde, i en kamp som var relativt jevn i banespillet men hvor Notodden slet med å komme til nok store sjanser foran hjemmelagets mål. Tapet medførte at laget nå står med tre strake tap og kun tre fattige poeng til nå i årets serie. Sandefjord på sin side tok en fortjent seier 1–0 hjemme mot KIL sist, og har ikke tapt på de siste tre kampene. Hjemmelaget avanserte videre til tredje runde av cupen i et målrikt og dramatisk oppgjør hjemme mot Kjelsås. Sandefjord var solide og vant trygt 2–0 borte mot Pors.

Notodden har fortsatt noen spillere ute med skader og sykdom. Posisjonen det er mest prekært rundt er keeperplassen. Bjerke er ute med hodeskade, og Marques måtte forlate banen i cuptriumfen med en veldig vond lysk. Kun unge Semb satt der, og han var i tillegg også skadet. Vi regner med at Notodden har en ny keeper klar til oppgjøret hvis ikke noen av deres egne kommer på beina. Vi er meget usikre på hvem som bekler de offensive rollene for hjemmelaget i dette oppgjøret, for trener Halvorsen har byttet enormt mye fremover i banen fra kamp til kamp. Med Alsaker ute, og et meget vellykket grep med å ha Granerud i den offensive midtbanerollen tror vi Velta og Aksnes blir balanserende, Holmen og Lundefaret kanter og Dahle på topp.

Sandefjord har hatt hele sentrallinjen sin ute de siste kampene, men tatt fire poeng på de to siste. Vi tror Gabrielsen er tilbake i dette oppgjøret, hvis ikke så går Reppesgård Hansen inn i denne posisjonen når Magnusson også sliter med skade. Jaiteh har karantene, og med Dokken ute har laget en utfordring sentralt. Dimitriadis spiller der helt sikkert, sammen med enten Torp eller Gustavsen. Dieng eller Torp tar da høyrekanten.

Hjemmelaget har prestert bedre enn de fattige tre poengene laget har fått. Men det er det ingen som tenker over når sluttstrek settes engang i november. Laget må snarest ta poeng igjen, og de har en god mulighet til det i denne kampen. En forutsetning er selvfølgelig at keepersituasjonen ordner seg, og at de ikke må stå med en skadet 17-åring i målet. Sandefjord har møtt sterk motstand til nå og står med akseptable åtte poeng. Allikevel har ikke laget prestert opp mot hva de fleste har forventet av dem, mye av skyldes selvfølgelig at mange sentrale spillere har vært ute med skader. Til denne kampen er i tillegg sentrale Jaiteh som nevnt ute med karantene. Vi tror et ballsikkert og kontringssterkt hjemmelag har mulighet for å straffe Sandefjords noe naive spillestil i denne kampen. Sandefjord er et godt lag og kommer helt sikkert til å henge med i toppen utover høsten, men vi tror dette er en gylden mulighet for Notodden å ta sin første virkelig store skalp i årets Adeccoliga og få selvtilliten tilbake i laget!