Mjøndalen IF – Hødd IL

Mjøndalens første seier på de fire siste kampene?

Kamp: Mjøndalen IF – Hødd IL

Tidligere møter:

2011: 3–1

2010: Ikke samme divisjon

2009: Ikke samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Uavgjort, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet hjemmelag:

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Boldt, Granaas, Sundli

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Forn–Helton, Bernstein, Sundli/Rønningene, Strange–Ohr, Idris, Kortgaard Ingebretsen, Karlsen–Paul – Kirkvold

Tre siste kamper bortelag: Tap, Seier, Tap

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag: Grodås, Aursnes, Hanes

Nøkkelspillere usikre bortelag: Standal

Antatt lagoppstilling bortelag:

Nyland–Latifu, Klock, Moltu, Brandal–Torset, Heltne Nilsen, Sandal–Helland, Karlsen, Standal

Kampvurdering:

Mjøndalen tapte for nyopprykkete TUIL med 2–0 i forrige runde. Det var en jevnspilt kamp, hvor lagene hadde en omgang hver. Tapet medførte at laget står uten seier på sine tre siste kamper, noe som ikke er i tråd med forventninger både de selv og omgivelsene har. Hødd fikk sin kamp mot Bærum utsatt da det var et fryktelig vær i Ulsteinvik forrige søndag. Det medførte at de ikke fikk revansjert det bitre 0–5 tapet mot Alta runden før. Begge lag gikk i midtuken videre i cupen, med mer eller mindre trygge borteseire.

Det begynner å se lyst ut på skadefronten hos hjemmelaget, i hvert fall litt. Strange og Kortgaard Ingebretsen er tilbake for fullt, mens Sundli uheldigvis har fått en liten kjenning til en skade i kneet. Det er god dekning over hele linjen i nåværende tropp, og det gir trener Hansen en fin utfordring med laguttaket. Er Sundli ute gir stopperparet seg selv med Bernstein og Rønningene. Er Sundli med konkurrerer Rønningene om en backplass sammen med Helton, Strange og Solberg. I midtbaneleddet og fremover er det også mye å velge i, og meget usikkert hvem som blir valgt. Men laget vi har tippet på ovenfor er nok ikke langt fra sannheten.

Hødd har også en del spillere å velge mellom, men vi tror de syv bakerste spillerne er de samme som startet cupkampen onsdag. Fra sist seriekamp har Torset kommet inn igjen på bekostning av Aursnes. Fremover i banen er vi sikre på at Karlsen starter som spiss, mens det er litt usikkert hvilke kanter som velges. En Ahmed i form vil alltid spille, så får vi se om trener Nilsen mener han har kommet i form nå. Helland, Heltne og Standal er andre alternativer som kan få startplass som kanter.

Begge lagene har prestert langt under hva vi hadde forventet av dem før sesongen startet, og ligger begge under streken. Riktignok har de en kamp mindre spilt begge to, men vi hadde forventet mer enn henholdsvis fire og tre poeng av tolv i sesonginnledningen. Så dette er en meget viktig kamp for begge lag. Blir det en vinner vil laget ha mulighet til å henge seg på oppover på tabellen, mens taperen eventuelt blir hengende en stund i bunnen. Vi mener det er meget vanskelig å forutse både kampbilde og resultat i denne kampen, da lagene har variert voldsomt i prestasjonene sine hittil. Vi tror uansett at hjemmelaget blir hevet i kvalitet i og med at Kortgaard Ingebretsen har fått kamper i beina, og at dette medfører at det er størst sjanse for en hjemmeseier hvis det blir delt ut tre poeng.