Bodø/Glimt–Bryne FK

Fortsetter Glimt flyten og sender Bryne lengre ned mot bunnen av tabellen?

Kamp: Bodø/Glimt–Bryne FK

Tidligere møter:

2011: 3–0

2010: 0–5

2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Seier

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Nordberg, Nordberg, Steinsland

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Berglann, Robertsen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Londak–Jacobsen, Braaten, Wemberg, Imingen–Knarvik, Berg, N’Diaye–Sane, Braaten, Johansen

Tre siste kamper bortelag: Tap, Uavgjort, Uavgjort

Karantener bortelag: Risholt

Nøkkelspillere skadet bortelag: Møster, Nyborg, Romslo

Nøkkelspillere usikre bortelag: Ertzeid, Stenersen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Kristiansen–Landro, Gulowsen, Lode, Midtsian–Fernandes, Larshus Larsen, Stokkeland, Urstad, Helle – Bright

Kampvurdering:

Bodø tok en sterk og meget fortjent 3–0 seier mot gjerrige Kisa forrige runde. De var best i alle spillets faser og virket meget solide. Braaten gjorde hat trick, og er med det allerede oppe i seks mål i årets serie. Med bedre effektivitet hadde Bryne ledet med et par mål til pause mot Alta sist, men det flyter ikke helt foreløpig for laget fra Jæren. 1–1 hjemme mot Alta var et resultat de ikke var fornøyd med i lokalene på Bryne stadion. Bryne røk ut av cupen onsdag da andredivisjonslaget Åsane ble for sterke, mens Glimt tok seg videre med en knepen seier over andredivisjonslaget Nardo.

Sane pådro seg rødt kort på slutten av cupkampen. Men siden dette ikke var et kort som gir to kampers karantene, altså disiplinærstraff, vil spilleren sone i neste runde i cupen og altså være tilgjengelig i dette oppgjøret. Berg og Knarvik, ble henholdsvis hvilt og var reserve, slik at deres «gamle» kropper er på topp til seriekampen i helgen. Nordberg, Nordberg og Steinsland er fortsatt ute med skader.

Ertzeid og Stenersen er meldt på gratishaugen, og disponible til å spille. De har i hvert fall gjort unna kamper i tredje divisjon, og da er det rart hvis de ikke kan spille kamper i Adeccoligaen også. Risholt står over grunnet tre gule kort, noe som gir trener Bergersen en utfordring. Med Møster ute med skade, vil unge Lode og Gulowsen utgjøre stopperparet. Vi er rimelig sikre på at laget ikke går ut i 4-3-1-2 i dette oppgjøret, kanskje i 4-4-2, men mest sannsynlig i 4-5-1. Vi tror Helle er tilbake i laget etter sitt gode innhopp sist runde, og kanskje Ertzeid i en sentral midtbaneposisjon. Da vil eventuelt Urstad eller Larshus Larsen ofres. På topp blir det tett kamp mellom Herrem og Bright. Men vi understreker, dette er hva vi tror, og det er en del usikkerhet rundt disse spekulasjonene.

Bryne hadde en fantastisk kamp i Bodø for to år siden da de feide hjemmelaget av banen med 0-5! I den kampen lå laget langt tilbake i banen og kontret et (over) ambisiøst hjemmelag av banen. Vi tror dette blir en del av planen denne gangen også. Glimt er i meget godt slag, og bare et ufortjent tap borte mot Hødd hindrer de fra å være ubeseiret. Vi tror Glimt rett og slett blir for gode i dette oppgjøret. Med nytt stopperpar og mye usikkerhet i laget for øvrig grunnet dårlige resultater, tror vi Glimt vil straffe de selv om de ligger lavt eller står høyt.