Alta IF – Ull/Kisa

5–0 sist i Finnmarkshallen, nok en ny storseier?

Kamp: Alta IF – Ull/Kisa

Tidligere møter:

2011: Ikke samme divisjon

2010: Ikke samme divisjon

2009: Ikke samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Uavgjort

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Gauseth, Ngom, Erlandsen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Overvik, Dirscher

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Jarosinki – Overvik, Dujilo, Törnqvist, Rolandsen–Nome, Reginiussen, Nilsson–Nordbye, Nikolaisen, Thomassen

Tre siste kamper bortelag: Seier, Seier, Tap

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet bortelag:

Nøkkelspillere usikre bortelag: Nordnes

Antatt lagoppstilling bortelag:

Origi–Andresen, Flittie Onstad, Rosenkilde, Kristoffersen–Holmen, Jørstad, Adebahr, Kind Mikalsen–Castilla – Soltvedt

Kampvurdering:

Alta fikk med seg poenget de var ute etter borte mot Bryne i forrige kamp. Laget lå lavt og så ut til å være fornøyd med å ta med seg det ene poenget. Allikevel var de veldig nære å få med seg alle poengene da de hadde en gedigen mulighet på overtid av kampen. Kisa kom seg ned på jorden igjen etter to strake seirer. De var sjanseløse mot Glimt på Jessheim, og det er nok et revansjesugent lag som reiser til Finnmarkshallen for å komme på riktig spor igjen. Begge lag gikk videre med 1–0 seire på bortebane i cupen, Alta mot Mo og Kisa mot Træff.

Alta har, foruten de spillerne som er langtidsskadete, nesten full tropp. Overvik på back sliter litt, men kan rekke kampen. Hvis ikke så Nilsson mannen som går inn i denne posisjonen så lenge Erlandsen er ute. I så fall kommer Solberg eller Thomassen til å spille indreløper. Til kampen mot Bryne forrige runde satt spillere som Ertsås og Ludvigsen på benken, noe som vitner om bra offensiv dekning i laget.

Bortelaget har på sin side kun midtstopper Nordnes tvilsom til denne kampen. Nordnes har meldt seg klar til trening denne uken, etter kun et par uker på sidelinjen på grunn av en kraftig overtråkk. Skaden var estimert til å ta 6–8 uker, og det blir spennende å se om han faktisk er kampklar. Vi tror uansett at laget stiller uforandret fra forrige seriekamp.

Dette er en kamp som etter vårt syn spilles mellom to lag som har ganske forskjellig syn på hvordan fotball skal spilles. Hjemmelaget spiller en «åpen» fotball, i hvert fall på hjemmebane, i 4-3-3 hvor det sendes mange spillere med i angrep. Bortelaget er kjent for sin gode organisering, som fikk seg ett kraftig skudd for baugen sist helg, fokus på dødballer og for ikke å sende for mange spillere i angrep. Allikevel har bortelaget scoret mange mål hittil i sesongen, så en del gjør de riktig offensivt også! Vi har tro på en kamp hvor hjemmelaget går offensivt til verks og trykket Kisa tilbake i banen. Kisa er gode til å forsvare seg, skape gunstige brudd og kontre. Balansen i Alta-laget blir avgjørende for om bortelaget straffer de i denne fasen. Nok en helt åpen kamp hvor vi tror at Alta tar seieren hvis de scorer det første målet, men fort kan tape hvis de blir for ivrige med å skaffe seg dette målet!