Ranheim IL–HamKam

Ranheim fortsatt på topp etter denne serierunden?

Kamp: Ranheim IL–HamKam

Tidligere møter:

2011: 1–2

2010: Ikke samme divisjon

2009: Ikke samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Uavgjort, Uavgjort

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Kråkmo

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Aasen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Barli–Rønning, Tronseth, Moe, Malmo–Stilson, Løkberg, Reginiussen, Krogstad–Stene – Bye

Tre siste kamper bortelag: Tap, Seier, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet bortelag: Rønningen, Ekeberg Skjerve, Lie

Nøkkelspillere usikre bortelag:

Antatt lagoppstilling bortelag:

Hogan–Jevne Hagen, Asani, Aalmen, Riise–Berg Hansen, Bjerke, Dahle–Nedrebø, Gundersen, Lehne Olsen

Kampvurdering:

Ranheim er fortsatt ubeseiret etter å ha fått med seg et meget fortjent poeng hjem fra den vanskelige bortekampen mot Sarpsborg sist runde. De ledet kampen 2-0, men klarte ikke «stenge» sjappa og ri sin ledelse helt inn. Kamma tok sin andre strake seier hjemme mot Notodden sist. Det var en jevn kamp lenge, men Kamma var mest produktive og vant fortjent 1–0 etter å ha hatt et relativt stort overtak i sjansestatistikken. Ranheim slapp å spille cupkamp onsdag da de allerede er ute av turneringen, mens HamKam gikk greit videre med en klar seier over Valdres.

Kråkmo er fortsatt ute hos hjemmelaget. Sist kamp var også Aasen ute med skade, en krampe/strekk, og er tvilsom til denne kampen. Er det strekk er han definitivt ikke med, er det en krampe kan han være aktuell. Men uansett så stiller Ranheim godt. De fire som utgjorde midtbanen sist, med Løkberg inn sentralt og Krogstad inn som kant, gjorde en flott jobb borte mot Sarpsborg. Vi tror laget fort kan bli det samme som sist, både på grunn av gode prestasjoner og også fordi det alltid kan være lurt å bruke en uke lenger enn nødvendig på slike skader Aasen har.

HamKam har ingen nye på skadelisten. Tilley Solhaug er nærmere og nærmere til å utfordre gutta som er inne i startelleveren. Gundersen sto over cupkampen, men er tilgjengelig igjen til helgen. Jensen har vært god i det siste, og det blir spennende å se om han starter denne helgen. Vi tror sjansen hadde vært enda større hvis kampen hadde gått på Briskeby, og vi tviler Skogheim velger Jensen, Lehne Olsen og Gundersen som er «veldig offensive» i en vanskelig bortekamp som dette.

Et hjemmelag i flytsonen vil sette HamKam under press fra start av i kampen. Riktignok er Ranheim bedre når kampene er åpne eller når de får gunstige overganger mot lag med etablert angrepsspill, men vi tror de bare er nødt til å knekke koden i etablert angrep selv til denne kampen. Grunnen er at vi tror trener Skogheim hos Kamma kommer til å ta frem planen han brukte, med stor suksess, borte mot KIL fra skuffen. Dette medfører et lavtliggende Kamma i 4-5-1 med tette avstander, som vil ligge og vente på at Ranheim skal ta feil valg eller gjøre individuelle feil som resulterer i gode overgangsmuligheter. Unngår hjemmelaget å gi bort gode overgangsmuligheter tror vi de tar ett eller tre poeng. Er de slurvete med balansen i laget og gjør for mange feilvalg i etablert angrep, tror vi de fort kan bli stående med null poeng og bli påført sitt første tap i årets serie. Men hjemmelaget er etter våres syn klare favoritter!