Strømmen IF – Sarpsborg 08

Tredje strake borteseieren for Sarpsborg 08, eller kommer Strømmen på igjen på Stadion?

Kamp: Strømmen IF – Sarpsborg 08

Tidligere møter:

2011: Ikke samme divisjon

2010: 2–1

2009: Ikke samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Uavgjort, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Bjørnevik

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Yabre, Van Den Burgt, Tokstad

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Kerr–Amundsen, Yabre, Strømnes, Nilsen–Tokstad, Rasch, Van Den Burgt, Olsen–Sistek, Møller

Tre siste kamper bortelag: Tap, Seier, Uavgjort

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet bortelag:

Nøkkelspillere usikre bortelag:

Antatt lagoppstilling bortelag:

Larsen–Berge, Ødegård, Heieren Hansen, Jørgensen–Ihugba, Jonvik–Roberts, Wiig, Elyounoussi – Hoås

Kampvurdering:

Strømmen har hatt en god åpning på sesongen, men ble flere nummer for små i oppgjøret borte mot Start sist. Bare tilfeldigheter gjorde så at de ikke gikk på et braknederlag i det oppgjøret. Sarpsborg kom tilbake fra å ligge under 0–2 til å kapre ett poeng på hjemmebane mot Ranheim. Laget har kun tatt to poeng hjemme til nå, men til gjengjeld står de med to seire av to mulige på bortebane. Strømmen ble i midtuken slått ut av cupen hvor andredivisjonslaget Raufoss ble for sterke. Mens Sarpsborg vant meget komfortabelt 6–1 mot Moss hjemme og er videre til tredje runde.

Strømmen har fått litt rusk i maskineriet i de seineste ukene med hensyn til skader og sykdom. Bjørnevik er definitivt ikke med til denne kampen, og hans stoppermakker Yabre sto over cupkampen på onsdag for å prøve å rekke dette oppgjøret. I tillegg har Tokstad slitt med sykdom siste uken, men er trolig tilbake. Van Den Burgt fikk seg en trykkskade mot Start sist, sto over cupkampen og man håper i det lengste at han blir klar. Spiller ikke Van Den Burgt settes trolig Nordheim inn direkte i rollen, eller så åpner det for at Olsen eller Tokstad går inn sentralt og N’Kee spiller kant.

Larsen fikk stå cupkampen i midtuken, noe som sikkert var avtalt på forhånd. Allikevel tror vi det kan ligge et lite signal ved dette byttet, da vi mener Björnsson ikke har vært helt patent til nå. Larsen er en habil keeper, og vi tror laget kan bli styrket ved å sette han inn også i seriespillet. Av utespillere er så si alle tilgjengelige, og det gir trener Johansen en herlig utfordring. Vi er ganske sikre på at han velger å gå tilbake å spille 4-2-3-1, noe vi tror er smart spesielt på bortebane og mot lag som spiller 4-4-2. Når Berge, Ødegård, Heieren Hansen, Hoås og Wiig er disponible, er det nesten hipp som happ hvem som velges av de andre. På Adeccoliganivå er det flust av kvalitetsspillere i denne troppen som kan fylle de ledige plassene.

Strømmen vil bli spilt lave i denne kampen, det er vi rimelig sikre på. Det trenger ikke å være noe negativt i det, da vi vet Sarpsborg tar mye sjanser i eget spill og at de ofte sliter med å ha riktig balanse i laget. Med andre ord vil det kunne gi et aggressivt og rimelig godt organisert Strømmen gode muligheter for gunstige brudd i offensiv sone, samt gode muligheter for kontringer fra egen halvdel. Utfordringen blir hvis Sarpsborg får mulighet til å trille ball mot et lag uten tilstrekkelig aggressivitet, og etter hvert med større og større avstander innad i laget. Det vil bortelaget utnytte med sine gode ferdigheter både individuelt og gjennom godt kombinasjonsspill. Vi mener Sarpsborg er seg selv sin største fiende i dette oppgjøret. Hvis laget klarer å holde fokus på at underlaget faktisk er mye bedre enn det ser ut, holde tempo i ball, vurdere når det er riktig å ta risiko og sørge for angripe med balanse tror vi laget har store muligheter til å få sin tredje seier på bortebane i år. Hvis motsatt er tilfelle så er Strømmen mer enn gode nok til å straffe de!