KIL Toppfotball – IK Start

KIL tilbake på vinnersporet etter to strake tap, eller seiler Start videre mot opprykk?

Kamp: KIL Toppfotball – IK Start

Tidligere møter:

2011: Ikke samme divisjon

2010: 3–3

2009: Ikke samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Tap, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Solum

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Shindika, Ryen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Deinoff–Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic–Shindika, Aas, Tiller Larsen–Myklebust, Tuelo Johanessen – Moen

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Uavgjort, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet bortelag: Børufsen, Kristiansen

Nøkkelspillere usikre bortelag:

Antatt lagoppstilling bortelag:

Lund Hansen–Andersen, Madsen, Mathisen, Vikstøl–Kristjansson, Søgård, Owello, Asante–Hoff, Vilhjalmsson

Kampvurdering:

KIL gikk på sitt andre strake tap borte mot Sandefjord sist runde. Det var en relativt jevn og sjansefattig kamp som trener Nordlie omtalte som en kamp de fortjente poeng i. Ja han gikk så langt til å kalle 2. omgangen den beste de har spilt så langt i år. Og det lover godt inn mot oppgjøret mot sterke Start. Start var veldig gode mot Strømmen sist, og bare manglende effektivitet gjorde så at de ikke vant mer enn 3–1. Begge lag gikk onsdag videre i cupen. KIL måtte slite litt mot Lørenskog, men vant en fortjent seier. Start var flere hakk bedre enn Vard-Haugesund og gikk lett videre til tredje runde.

Etter å ha vært forskånet for skader i de tre første kampene, har det nå blitt noen utfordringer i KIL-stallen. Solum brakk beinet i cupkampen og er satt ut av spill til etter ferien. Shindika og Ryen satt på tribunen i samme oppgjøret, begge med trøblete leddbånd i knærne. Begge er disponible inntil et eventuelt inngrep gjøres, men det er også en viss risiko for at skadene forverres ved spill. Dette er vurderinger trener Nordlie er nødt til å ta, sammen med assistent Hansen og det medisinske apparatet.

Nouri fikk seg en reell karamell i cupkampen, og selv om leggen hans så ut til å ha blitt kjørt over av en traktor, mener han selv at han vil være klar til å møte KIL søndag. Om han starter er noe annet. Madsen sto over cupkampen, men er disponibel her. Det samme gjelder Owello. Vi tror Start kommer med samme startoppstilling som fungerte meget godt sist mot Strømmen.

Etter to strake tap, men etter årsbeste i 2. omgang mot Sandefjord, er KIL ute etter å reise kjerringa når Start gjester Gjemselund. Vi tror det blir langt lettere for KIL å få frem sine styrker mot en motstander som er interessert i å spille sitt eget offensive spill, enn tilfellet var mot Kamma i sist hjemmekamp. Start vil være oftere i etablert angrep, noe som gjør at ved riktig aggressivitet i forsvarsspillet vil oppstå gode overgangsmuligheter for hjemmelaget. Dette er den fasen av det offensive spillet KIL for tiden mestrer best, da de har vært fantasiløse mot etablert forsvar og knapt skapt en målsjanse på dødball i de seineste kampene. Start er i storform, og har gode muligheter for en solid skalp i denne kampen. Laget er så å si skadefritt, og laget viser god form både i det etablerte offensive spillet og i overgangsfasen. Laget er også godt besatt defensivt, og bør kunne klare å holde unna for KIL både på dødball og i etablert forsvar. Så får vi se hvor gode de klarer å være i omstillingen etter de har vært i angrep. Vi ser det som den største muligheten for KIL suksess i denne kampen at Start slurver eller ikke er dyktige nok i nettopp denne fasen.

Et interessant forhold inn mot kampen er at trener Mjelde hos Start har valgt å prioritere sønnens konfirmasjon hjemme på Osterøy. Han sier han stoler fullt og helt på laget og det øvrige støtteapparatet. Det er alltid litt usikkerhet forbundet med en slik type prioritering, men Start er et voksent lag med rutinerte personer ellers i trenerteamet så dette går nok relativt ubemerket hen.