NY WOLVES TRENER: Ståle Solbakken. (Foto: Andersen, Aleksander/NTB scanpix)
NY WOLVES TRENER: Ståle Solbakken. (Foto: Andersen, Aleksander/NTB scanpix)

Sky Sports-ekspert: – Det blir et gigantisk press på Solbakken

– Det hadde vært lettere å lede Wolves i Premier League enn i Championship, sier Sky Sports-journalist. Både media og supportere i Wolverhampton er sjokkert over manageransettelsen.

Wolverhampton (TV 2 Sporten): I Wolverhampton er overraskelsen stor over klubbens nye ansettelse.

LES OGSÅ: Tre nye år med Premier League på TV 2
LES OGSÅ: Solbakken skrev under for Wolves: – Jeg er henrykt over å få denne muligheten

Ståle Solbakken blir altså den første manageren utenfor de britiske øyer i klubbens 135 år lange historie, og nyheten preger overskriftene i både lokal- og nasjonal presse i morgentimene fredag.

Overraskelse
Blant Wolves-supportere tv2.no har snakket med i byens gater og utenfor hjemmebanen Molineux, sliter de fleste med å uttale navnet på lagets nye sjef.

– Såle Stolbakken?

– Stole Sålbaken?

Fellesnevneren er at de fleste aldri har hørt om 44-åringen.

– For å være ærlig hørte jeg om ham for første gang i avisa i går. Men vi får ønske han lykke til og håpe at han kan få laget rett opp igjen til Premier Leauge, sier en eldre herre utenfor Molineux.

– Kanskje dette er akkurat hva vi trenger? Vi hadde forventet en Chris Houghton, en Steve Bruce, også kommer denne nordmannen inn. Alt jeg vet er at han gjorde suksess i Danmark, men ble sparket i Tyskland, sier en yngre mann.

OVERTAR WOLVES: Ståle Solbakken. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
OVERTAR WOLVES: Ståle Solbakken. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Stort press
For det er ingen tvil: Solbakkens store oppgave blir å ta den ambisiøse og tradisjonsrike klubben rett opp igjen til øverste nivå i England.

– Ja, definitivt. Det kommer til å bli et massivt press om å levere fra begynnelsen. At han er utlending og helt ukjent for folk flest er ikke til fordel for ham, erkjenner en supporter.

– At han har erfaring fra Tyskland er nok bra, for det blir store forventninger her også, forteller en annen.

LES OGSÅ: Alsaker: – Litt overraskende at det dukker opp et tilbud så raskt
LES OGSÅ: Engelske aviser: – Hvem er Solbakken?

Faksmilie: The Daily Mail. (Foto: The Daily Mail/faksmilie/)
Faksmilie: The Daily Mail. (Foto: The Daily Mail/faksmilie/)

Spillere på vei bort
De siste årene har Wolverhampton hatt en ganske homogen spillergruppe uten de store splittelsene og konfliktene. Det har endret seg gradvis denne sesongen, blant annet har den nyutnevnte kapteinen før sesongen, Roger Johnson, møtt opp full på trening.

I tillegg er det meget sannsynlig at klubbens største profiler, i første rekke Kevin Doyle, Steven Fletcher og Matt Jarvis, ønsker seg bort. I dragsuget av nedrykket kan fort keeper Wayne Hennesey og nevnte kaptein Johnson også være på vei ut portene.

– Hans første og viktigste oppgave blir å få en oversikt over hvilke spillere han har til rådighet. Det positive er at styret har ytret at de ønsker å bruke penger, så han har sterk støtte hos styreformann Steve Morgan og sjefdirektør Jez Moxey, til å hente spillere, forteller Sky Sports utsendte journalist, Rob Dorset, til tv2.no.

– Lettere i Premier League enn i Championship
Dorset leverer liveoppdateringer på Sky Sports News gjennom dagen, og tror Solbakken har en tøff sesong i vente.

– Han skal inn i kanskje den tøffeste ligaen i hele Europa. Ikke den beste, men den tøffeste. Championship er noe helt annet enn Premier Leauge, og for en som kommer utenfra uten erfaring fra engelsk fotball... Det blir garantert tøft. Heldigvis for ham er ikke den britiske pressen like ille som den i Køln, smiler Dorset.

– Hadde det vært enklere å starte i Premier League enn i Championship?

– Ja, det tror jeg faktisk. Da hadde man vært fornøyd om laget holdt plassen, nå er det et folkekrav at de rykker rett opp igjen, og det blir ikke lett. 46 kamper, to kamper hver uke, aldri en mulighet til å puste, forklarer den erfarne Sky-journalisten.

Klokken 14 norsk tid begynner en pressekonferanse med lagets midlertidige manager, Terry Connor. Connor overtok etter Mick McCarthey som fikk sparken i februar, men klarte ikke å redde klubben fra nedrykk - og har enda ikke tatt en eneste seier.

Det er forventet at Connor går tilbake til sin gamle rolle som assistent for å bevare noe kontinuitet i klubben.