Bløtkake
Bløtkake

Enkle glutenfrie kaker til 17.mai

Her er oppskrifter for deg som ikke spiser gluten.

Det kan være et hodebry å leve på en diett uten gluten, som finnes i for eksempel hvetemel.

Men med godt utprøvde og enkle oppskrifter bør baksten gå lett, og ikke minst - smaken blir like god.

Les også: Boller, vafler og pai uten hvetemel

Les også: Her er Vår Staudes favorittkake

Her har du noen oppskrifter på glutenfri bakst:

GLUTENFRITT SUKKERBRØD

3 egg

1,5 dl sukker

2 dl Semper

1 ½ ts bakepulver

Egg og sukker piskes meget stivt.

Ha i mel og bakepulver.

– Man må prøve seg litt fram, det kan være lurt å sikte inn melet i eggedosisen istedenfor å ta alt oppi med en gang. Da får du en luftigere kake som ikke faller sammen, sier Helje Lillestølen Beil på 14 år, som har hatt cøliaki hele livet.

Hell røren i en smurt form, supert med bakepapir nederst i formen.

Stekes ved 180 grader i 30 min

Den er lurt å la kaken kjøle seg ned før du tar den ut av formen.

Du kan bytte ut alt melet med potetmel, eller bruke 1 dl potetmel og en dl maisenna i blandingen.

– Fyllet kan du velge etter eget ønske, men en blanding av krem og vaniljekrem og friske bær er veldig godt!

Les også: Glutenfri kake: Kokos og sjokoladekake med sjokolade krem

Les også: Helgekos med glutenfri pizza og calzone

GLUTENFRI RULLEKAKE

Rullekake
Rullekake
3 egg

1 ¼ sukker

2 dl Semper (eller 1 dl potetmel og 1 dl maisenna)

½ ts bakepulver

Fyll

Stekes 200 grader 7-10 min

Les også:

Glutenfri mat er blitt trendy

Helje (14) blir syk av en brødsmule

Oppskrift på makroner