Porsche utvider stadig modellutvalget sitt. Ikke bare har de Panamera, bildet)   nå skal det var planer om en litt mindre og billigere versjon av den firedørssedanen.
Porsche utvider stadig modellutvalget sitt. Ikke bare har de Panamera, bildet) nå skal det var planer om en litt mindre og billigere versjon av den firedørssedanen.

Porsche Pajun: Nå skal de lage ny familiebil

Planlegger konkurrent til den norske taxifavoritten.

Porsche har etter hvert fått et langt bredere modellutvalg enn coupeer og cabrioleter. Først kom stor-SUV-en Cayenne, en bil som skapte enorme reaksjoner blant Porsche-entusiastene. Etterpå fulgte firedørscoupeen Panamera – og neste år får vi den kompakte SUV-en Macan også.

Men det er ikke alt. For denne uken melder det tyske bilnettstedet Auto Bild, at det planlegges en modell som skal konkurrere med blant andre Mercedes-Benz E-klasse, BMW 5-serie og Audi A6.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: TEST: Porsche Panamera: Sportsbil – eller sidrumpa dieselpurke?

Pajun – ikke Cajun

Det skal være snakk om en sedan som blir litt mindre enn Panamera.

Auto Bild mener at den kommer i produksjon innen 2017 – og at prisen vil legge seg et sted mellom 65.000 og 100.000 Euro.

Navnet på den nye modellen skal også være klart: Pajun. Nei, det er ikke en skrivefeil, det bare ligner veldig på Cajun, som mange trodde kompakt-SUV-en Macan skulle hete.

LES OGSÅ: Porsche Cayenne: Hva gjør brukt drømme-SUV med familieøkonomien?

– Mange ideer

Det er imidlertid ingen kildehenvisninger på informasjonen om den nye modellen, og det bør nok tas med en smule salt.

Porsche-talsmann Hans-Gerd Bode uttaler til Reuters at det er mange ideer for neste modell i Porsche-familien, men at det foreløpig ikke er tatt noen avgjørelser på hva de vil gjøre.

Nå består modellutvalget av ikonet 911, billigmodellen Boxster, coupeen og cabrioleten Cayman, tidligere nevnte stor-SUV-en Cayenne og firedørssedanen Panamera.

Og fra neste år vil altså kompakt-SUV-en Macan legges til.

LES OGSÅ: Porsche Panamera XL: Gjett hvem som skal ha denne

Stasjonsvogn?

Spørsmålet er om Porsche vil ta den helt ut snart – og komme på markedet med en stasjonsvogn.

Det vil garantert skape enda flere hoderystende reaksjoner fra dem som fikk kanapeene i vrangstrupen da det ble klart at Cayenne skulle bli en realitet – og at det skulle bli mulig å få en Porsche med dieselmotor!

Ettertiden har imidlertid vist at begge deler var riktige grep, i alle fall med tanke på markedsandeler og økonomi.

Og nå som selv Jaguar XF har blitt lansert som stasjonsvogn, er det kanskje også større sjanse for at Porsche også tør å gjøre det.

Hva synes du – burde Porsche holde seg til de modellene de har nå – eller utvide utvalget ytterligere?

LES OGSÅ: Porsche Cayenne Turbo: Denne har hatt et verditap på rundt 1,5 millioner