PL
PL

Tre nye år med Premier League på TV 2

Det blir Premier League-fotball på TV 2s kanaler ut 2015/16-sesongen.

Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene

Bergen (TV 2 Sporten): TV 2 Sporten overtok rettighetene til Premier League i 2010 – og med gjester som blant annet Andy Cole, Gianfranco Zola, Ian Rush, Kevin Phillips og Paul «Gazza» Gascoigne i studio de siste årene har TV 2 forsøkt å dekke Premier League tettest mulig.

Øyvind Alsaker blogger før siste serierunde: «Den rareste, råeste og mest spektakulære sesongen noensinne!»

– Premier League er kronjuvelen i sportsrettighetene. Dette er en jubeldag for TV 2.

Nå har TV 2 kjøpt rettighetene til Premier League i Norge for ytterligere tre år og har dermed den engelske toppfotballen ut 2015/16-sesongen.

Kanalen hadde i utgangspunktet rettighetene ut 2013-sesongen.

– Premier League er kronjuvelen i sportsrettighetene. Dette er en jubeldag for TV 2, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Hastig innkalt pressekonferanse
Nyheten ble presentert klokken 09 på en hastig innkalt pressekonferanse i Grieghallen i Bergen – der blant annet konsernsjef Alf Hildrum og sportssjef Bjørn Taalesen var til stede.

Forlengelsen med Premier League kommer tidligere enn forventet. De nåværende rettighetene utløp først om et år.

Likevel har TV 2 overrumplet en rekke konkurrenter med å sikre seg en ny avtale.

– Fire nye år med Premier League gir oss arbeidsro og tid til å utvikle og utnytte dette attraktive produktet optimalt, sier Vegard Jansen Hagen.

– Jeg håper og tror også at seerne er fornøyd med at TV 2 Sporten fortsetter satsingen på Premier League. Vi har opplevd en svært god respons på sendingene våre og profilen vi har valgt på PL-satsingen. Nå får vi videreføre denne og det føles helt fantastisk, fortsetter han.

REKORDRESULTAT: Konsernsjef Alf Hildrum presenterte onsdag et rekordresultat fra TV 2. Her under pressekonferansen på TV 2-huset på Karl Johans gate i Oslo. (Foto: Kristian Ervik / TV 2)
REKORDRESULTAT: Konsernsjef Alf Hildrum presenterte onsdag et rekordresultat fra TV 2. Her under pressekonferansen på TV 2-huset på Karl Johans gate i Oslo. (Foto: Kristian Ervik / TV 2)

– For oss i redaksjonen handler det nå om å bruke tiden godt og hele tiden jakte forbedringen av vår presentasjon og formidling av Premier League.

Vil utvikle produktet
TV 2 satser samtidig på å utvikle seerproduktet videre.

– For oss i redaksjonen handler det nå om å bruke tiden godt og hele tiden jakte forbedringen av vår presentasjon og formidling av Premier League. Seerne skal kunne stole på at vi fortsetter å levere kunnskap og lidenskap, samtidig som vi er sultne på fornyelse. Premier League har store planer for hvordan de skal utvikle TV-produktet i årene som kommer og det at vi nå vet at vi bli med på den reise er et privilegium, sier Jansen Hagen.

Samtlige kamper vil fremdeles bli sendt direkte på TV 2 Sumo og tre kamper fra hver runde på TV 2 PL HD-kanalene.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

JUBELDAG: TV 2 har fått PL får fire nye år. (Foto: TV 2 Sporten/)
JUBELDAG: TV 2 har fått PL får fire nye år. (Foto: TV 2 Sporten/)

– Vi er ekstremt fornøyd med at TV 2 har kjøpt rettighetene og vil fortsette å sende fotballen fra Barclays Premier League.

DIREKTE: Her ser du samtlige kamper i Premier League direkte på TV 2 Sumo
Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene

Fornøyd Premier League-sjef
Sjefen for Premier League, Richard Scudamore, er fornøyd med at TV 2 har sikret seg rettighetene i Norge i tre nye år.

– Vi er ekstremt fornøyd med at TV 2 har kjøpt rettighetene og vil fortsette å sende fotballen fra Barclays Premier League. Jeg er sikker på at de vil fortsette å med sin fantastiske dekning for våre mange supportere i Norge, sier Richard Scudamore i en pressemelding.

TV 2s nye avtale er identisk med den eksisterende avtalen kanalen har med FA Premier League, og sikrer en omfattende dekning av Barclays Premier League på alle plattformer.

– En stor dag for TV 2 med en avtale som sikrer oss en langsiktig satsing på det populære Premier League-produktet i Norge, sier administrerende direktør i TV 2, Alf Hildrum.

– Denne avtalen sikrer TV 2s posisjon i det viktige premium-markedet for betalings-tv i mange år framover, og er derfor av avgjørende betydning for hele TV 2 Gruppens posisjon i det norske markedet, sier Hildrum videre.

– En unik posisjon
TV 2 overtok de norske rettighetene for Barclays Premier League foran 2010/2011-sesongen fra Canal Plus. TV 2 Sporten hadde også rettighetene til Premier League fra 1995 til 1998.

– Vi visste at Barclays Premier League har en unik posisjon i Norge, men interessen for produktet har vært overveldende helt fra starten. Jeg føler også at vi har levert et tv-produkt som de mange tilhengerne av engelsk fotball har satt pris på. Nå som vi vet at vi skal ha dette i mange år framover, vil det gi oss muligheter til å videreutvikle vår dekning, sier TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen.

Innspill til hvordan TV 2 Sporten kan dekke Premier League videre? Kom med dine meninger i kommentarfeltet under!