FREDES IKKE: Steve Kean. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
FREDES IKKE: Steve Kean. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

Blackburns eiere varsler store endringer

Venky er ikke fornøyd etter at Blackburn rykket ned fra Premier League. Klubbens indiske eiere varsler endringer i løpet av kort tid.

Indiske Venky kjøpte Blackburn i 2010. Det ble varslet storsatsing på Ewood Park, men det hele endte med fiasko.

Etter mandagens 0-1-tap mot Wigan ble det klart at Morten Gamst Pedersens klubb rykker ned.

Upopulær trener
Fansen har protestert mot eierne en rekke ganger. Manager Steve Kean er heller ikke populær. Nå blir det tatt grep flere grep i klubben.

– Vi forventet helt klart ikke å rykke det. Dette er de tristeste nyhetene jeg har fått siden min mor gikk bort, sier B. Balaji Rao, direktør i Venky-gruppen til den indiske avisen Times.

– Men vi skal slå tilbake i løpet av ett år. Det blir mange endringer i nær framtid. Vi vil gjøre endringer i løpet av de neste månedene. I forrige måned gjorde vi klubben gjeldfri, sier Rao.

Han vil ikke si noe om manager Steve Kean har en framtid i klubben. Derimot avviser han at et salg av Blackburn er aktuelt.

– Mange kan forsvinne
Flere spillere har også sagt seg villige til å bli med ned i mesterskapsserien. Gamsten sa tidligere i uken at han skal i samtaler med klubbledelsen etter nedrykket. Hans framtid er uviss.

– Vi kan ikke holde igjen spillerne. De som vil bort kan komme til å forsvinne. Men la meg fortelle deg at 80 prosent av spillerne ønsker å bli. Vi har langsiktige planer og har ingen intensjoner om å selge klubben. Hele vår familie har forelsket seg i klubben. Vi kan ikke selge den, sier Venky-direktøren til Times of India.

(©NTB)