Ståle Solbakken (Foto: Oliver Berg/NTB scanpix)
Ståle Solbakken (Foto: Oliver Berg/NTB scanpix)

Engelske aviser: – Hvem er Solbakken?

Ståle Solbakken blir ny manager i Wolves, men ikke alle engelske journalister kjenner til nordmannen.

I går kom meldingen om at Ståle Solbakken var på vei til England for å forhandle med Wolverhampton om jobben som manager i klubben. TV 2 Sporten fikk opplyst fra velinformerte kilder om at han besøkte treningsanlegget og var i samtaler angående jobben.

Solbakken selv ønsket bare å bekreftet at han var i landet, men ikke i hvor og i hvilket ærend.

Begrenset kunnskap
Historien ble raskt nyheter også for engelske aviser, og sent torsdag kveld meldte flere og flere at Solbakken blir Wolves' nye sjef. TV 2 Sporten vet at dette stemmer. En annen ting virker også klar: Solbakken var definitivt ikke på radaren til de britiske journalistene.

Daily Mirror-journalist James Nursey var blant dem som måtte innrømmet at han har begrenset kunnskap om den tidligere København- og Köln-sjefen. Solbakkens korte Wimbledon-karrière gjorde heller ikke noe inntrykk.

– For å være ærlig kunne jeg ikke stave navnet til Ståle Solbakken for to timer siden. Håper jeg har gjort det rett. Eks-Köln. Liker pasningsfotball, melder Nursey på Twitter.

Les også: Tysk storavis refser Solbakken etter nedrykket

I sin artikkel om Solbakken skriver Mirror at de har fått bekreftet at nordmannen blir ny Wolves-sjef fra klubbens administrerende direktør, Jez Moxey. Videre beskriver avisen ansettelsen som et modig valg, med tanke på at Solbakken ikke har erfaring som manager i England.

Klubbeier Steve Morgan skal ha lovet 44-åring midlene som skal til for å rykke direkte opp til Premier League igjen neste sesong.

Ståle Solbakken. (Foto: STEFAN ROUSSEAU/AP)
Ståle Solbakken. (Foto: STEFAN ROUSSEAU/AP)

– Et fascinerende valg
Fotballskribent Iain Macintosh var på besøk hos TV 2 Sporten under Deadline Day i januar. Han kjenner Solbakkens historie noe bedre, men virker likevel overrasket over valget.

– Solbakken er et fascinerende valg av Wolves. Gjorde rent bord med København, havnet på mange ønskelister og var faktisk død i sju minutter en gang, skriver Macintosh på Twiter.

Les også: Podolski slakter Köln-ledelsen

Velrennomerte The Guardian er også blant dem som melder Solbakken klar for Midlands-klubben. De trekker frem hans imponerende periode i København, og skriver at nordmannen sitter på tribunen når Wolves avslutter sesongen borte mot Wigan søndag.

The Daily Mail mener at Wolverhampton gambler når de tar sjansen på Solbakken. Samtidig tror de 44-åringen kan være rett mann til å få orden på spillergruppen, ettersom han fikk nok av erfaring med utenomsportslige problemer i Köln.

PS: Solbakken vil bli den første manageren i Wolverhamptons i historie som ikke kommer fra Storbritannia eller Irland.

Er Solbakken rett mann for Wolves? Og er Wolves rett klubb for Solbakken? Si din mening i kommentarfeltet under!