GJESTER NORGE: MTV stjernen Whitney Port lanserer i disse dager sin andre kolleksjon for kleskjeden Bik Bok.
GJESTER NORGE: MTV stjernen Whitney Port lanserer i disse dager sin andre kolleksjon for kleskjeden Bik Bok.

Whitney Port: – Jeg så ut som en marihøne

MTV-stjernen er aktuell med ny kolleksjon for Bik Bok. Men hun har ikke bare stolte moteøyeblikk bak seg...

Whitney Port, kjent fra tv-serier som «The Hills» og «The City», er et stilforbilde for mange unge jenter. Selv ser hun ikke på seg som noe stilikon, men heller en som bruker klær som en form for kunst.

Se videointervju med Whitney Port lenger ned i saken!

– Jeg vil elsket mote uansett om jeg var i offentlighetens lys eller ikke, det er som en kunstform for meg, måten jeg uttrykker meg på, sier hun til tv2.no.

– Den var fæl

Men Whitney har ikke bare stolte moteøyeblikk bak seg. Til tv2.nos reporter innrømmer hun at det er flere antrekk hun ikke ser tilbake på med glede.

– En kjole var fæl. Det var en rød kjole med svarte prikker, svarte strømper og svarte boots. Jeg så ut som en rar marihøne. Det var definitivt ikke blant mine beste øyeblikk. Det var i begynnelsen av tiden jeg gjorde tv-showet. Jeg innså at når folk tar bilder på den røde løperen så vil bildene bli sett, sier Whitney med et smil.

Sitt beste moteøyeblikk hadde MTV-stjernen under CFDA-awards.

– Det var en David Meister sølvkjole og jeg følte meg veldig kul, forteller hun om antrekket hun bar på prisutdelingen i 2010.

BEST OG VERSTE MOTEØYEBLIKK: Whitney Port synes hun lignet en marihøne i antrekket til venstre. Kjolen signert David Meister (t.h.) er blant de hun har vært mest fornøyd med.
BEST OG VERSTE MOTEØYEBLIKK: Whitney Port synes hun lignet en marihøne i antrekket til venstre. Kjolen signert David Meister (t.h.) er blant de hun har vært mest fornøyd med.

LES OGSÅ: Les hva Whitney Port sa om norske jenters stil forrige gang hun besøkte Norge

– Jeg lager klær jeg selv vil gå i

Nå er Whitney klar med sin andre kolleksjon for den norske kjeden Bik Bok.

Hun avslører at hun ikke visste så veldig mye om Bik Bok da de først luftet ideen om et designsamarbeid, men at hun ikke har angret et sekund på avgjørselsen. Hun har selv vært med på å utvikle alle plaggene, og er svært stolt av den nye kolleksjonen.

– Jeg måtte gjøre litt research før jeg inngikk samarbeidet, men fant fort ut at det var en perfekt samarbeidspartner for meg, forteller Whitney.

Hvordan foregår prosessen med å skape en slik kolleksjon?

– Prosessen begynner med at jeg presenterer mine design, og ideer til Bik Bok og viser dem hvilken inspirasjonskilder jeg vil basere kolleksjonen på. Så utvikler vi de ulike plaggene på grunnlag av de tankene og ideene vi sammen utvikler og kommer frem til de som vil kunne gå sammen i en kolleksjon.

SE HELE INTERVJUET MED WHITNEY PORT HER

615244

Tror det er det jenter vil ha

– Hva har du blitt inspirert av?

– Jeg hadde lyst til å lage en morsom og fargerik kolleksjon. For meg var det viktig at kolleksjonen bestod av mange sterke enkeltplagg, for det er sånt jenter vil ha. På denne måten kan de selv lage den stilen de ønsker ved å kombinere de ulike plaggene, forteller Whitney til tv2.no.

Hun fortsetter med å fortelle at mye av inspirasjonen til kolleksjonen kommer fra hennes egen stil, og at hun alltid må lage ting hun selv vil gå i.

FARGER: F.v. bluse kr 299, genser 499, veske 799, sko 1199 og shorts 249.
FARGER: F.v. bluse kr 299, genser 499, veske 799, sko 1199 og shorts 249.

LES OGSÅ: Vil du se ut som denne dama?

– Gått mest i genserne

Kolleksjonen som består av fargerike plagg med mønster og print, noe tilbehør som et par øredobber formet som en sikkerhetsnål, sko og en veske, bærer tydelig preg av Whitneys avslappede stil.

Hva er ditt favorittplagg fra kolleksjonen?

Jeg syns det er utrolig vanskelig å velge ut ett plagg, men det jeg har brukt mest er nok genserene, de er utrolig deilige og i kule farger, avslører Whitney.

Designeren bidrar gjerne med tips til hvilke trender man bør satse på denne sesongen.

Vi ser mye mønstre og farger som man kan mixe og matche,samt pasteller og neonfarger. Føler man seg litt lat en dag, og ikke vil dresse seg opp for mye er det imidlertid bedre å gjøre det enkelt med en T-skjorte, et par smale jeans og et statement kjede. Skjønnhetsmessig ser vi mye sterke lepper, både neonfarger, koraller og sterk rød. Velger man det trenger man ikke bry seg så mye om resten av sminken eller det man har på seg, tipser Whitney.