rooney_aguero
rooney_aguero

Telegraph-reporter til TV 2: – United har for mange problemer til å stoppe City

Før brukte Manchester City penger, men det var United som vant trofeene. Nå er de lyseblå best i alt.

London (TV 2 Sporten): Halve Manchester gjør seg klare til fest før den siste Premier League-runden.

Pokalen har allerede fått lyseblå sløyfer, og det befinner seg ikke lenger i det allerede godt fylte troféskapet på Old Trafford.

Øyvind Alsaker blogger før siste serierunde: «Den rareste, råeste og mest spektakulære sesongen noensinne!»

- Det virker fullstendig urealistisk at QPR skal få med seg et resultat mot City. Samtidig er jeg heller ikke sikker på at United klarer å vinne borte mot Sunderland. City kommer til å vinne ligaen

Manchester City må vente helt til søndag før de kan slippe jubelen løs, og selv om lagene fortsatt står bokført med like mange poeng, er det ytterst få som tror at Roberto Mancinis gutter skal snuble på målstreken.

- Det virker fullstendig urealistisk at QPR skal få med seg et resultat mot City. Samtidig er jeg heller ikke sikker på at United klarer å vinne borte mot Sunderland. City kommer til å vinne ligaen, og de fortjener det også, sier Mark Ogden i avisen The Telegraph, som har hatt de to Manchester-klubbene som arbeidsområde i en årrekke, til tv2.no.

Ny æra?
Samtidig som at City har brukt enorme pengesummer over tid, befinner United seg på den andre siden av skalaen når det kommer til nettobeløp som er blitt brukt på spillere. Alt ligger nå til rette for at serielederen fra Eastlands skal dominere både engelsk og europeisk fotball i årene som kommer.

- Real Madrid med Galacticos tok slutt, og du ser at Barcelona også har blitt stoppet denne sesongen. Chelsea-æraen med Mourinho varte heller ikke evig. Det er sånn fotballen fungerer.

- Men jeg tviler mer på om United klarer å stoppe dem umiddelbart. De har utfordringer med både gamle og unge spillere der de ferskeste ikke er helt klare ennå. City kommer til å være sterke lenge, og det handler om hvem som takler utfordringen, sier Mark Ogden.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Javier Hernández og Sir Alex Ferguson (Foto: Alvaro Barrientos/Ap)
Javier Hernández og Sir Alex Ferguson (Foto: Alvaro Barrientos/Ap)

Maktskifte
At Manchester City etter alle solemerker blir stående igjen som vinner for første gang siden 1968, gjør også noe med stemningen i Englands tredje største by. Maktskiftet som lenge har vært i emning er snart et faktum.

- Dette betyr at United ikke lenger kan se på seg selv som laget som vinner. City har i en stund vært rikest, hatt høyest lønninger og betalt mest i overgangssummer, men likevel var det alltid United som vant trofeene. Nå sitter City igjen med alt, og det setter utvilsomt United tilbake.

Telegraph-journalisten mener Alex Ferguson har mange problemer, og selv med 25 års erfaring der han har spist store utfordringer til frokost, blir kanskje denne den største av dem alle. Ikke bare er det et generasjonsskifte som pågår på Old Trafford, det er også uvisst hvor mange pundsedler han har til rådighet. I 2005 ble klubben nedsyltet i gjeld av Glazer-familien.

- Det blir vanskelig for United. De trenger forsterkninger i forsvaret, på midtbanen og i angrep. Det er spennende unggutter i laget, men det er ikke lenge til for eksempel Giggs, Scholes og Ferdinand er borte. United mangler spillere som er i sin beste alder, mens City har et helt lag med slike. Wayne Rooney er i den kategorien, men han ser frustrert ut for øyeblikket.

DIREKTE: Her ser du samtlige kamper i Premier League direkte på TV 2 Sumo
Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene

VILLE GJORT SOM YOUNG? Joleon Lescott mener at hans lagkamerater i City blir lært opp til å skaffe straffespark. (Foto: John Walton/Pa Photos)
VILLE GJORT SOM YOUNG? Joleon Lescott mener at hans lagkamerater i City blir lært opp til å skaffe straffespark. (Foto: John Walton/Pa Photos)

Rooneys humør
Selv om en rekke aviser har skrevet om Rooneys humør de siste ukene, har Ogden liten tro på at scouseren ønsker å forlate Manchester United.

- Det er nok lite trolig på grunn av hva han krever i lønn og overgangssum, men Ferguson har overrasket tidligere også. Hvis det er spillere som ikke er fornøyde eller skaper dårlig stemning, så lar han dem gå. Det har vi sett med Mark Hughes, Ruud van Nistelrooy, Roy Keane og flere andre. Men jeg blir veldig overrasket dersom Rooney går.

Managerne
Mange ville sett på et ligagull denne sesongen som Alex Fergusons største prestasjon. Nå får han imidlertid en del av skylden for at de regjerende mesterne har rotet det til i innspurten.

- Jeg mener han valgte feil lag til derbyet, men samtidig mangler United energien og driven som City har. Jeg forstod taktikken, men ikke det faktiske laguttaket. I innspurten har de levert noen elendige kamper. Det som skjedde mot Everton var utrolig, og det de leverte mot Wigan var elendig.

Roberto Mancini er i stedet mannen som trolig vil bli hyllet på søndag.

- Det tok nesten fire år for City, og jeg trodde kanskje det skulle ta ytterligere en sesong. United har egentlig kastet det bort, men samtidig hadde City på mange måter gjort det også på et tidligere tidspunkt. Det kunne kanskje ha sett annerledes ut hvis Nemanja Vidic og kanskje Darren Fletcher var tilgjengelige. Men det måtte skje en eller annen gang, det at City skulle vinne Premier League. Jeg synes Mancini har gjort en veldig god jobb, men vi kommer ikke vekk fra det faktum at han har hatt uendelig med penger tilgjengelig. Du må gi ham honnør, men samtidig er det å vinne trofeer også et opplagt krav, sier Ogden.