phinney (Foto: STEFANO RELLANDINI, © SR//mel)
phinney (Foto: STEFANO RELLANDINI, © SR//mel)

Dette er Giroens største ulykkesfugl

– Jeg har lurt på om det er noe galt med meg, sier Taylor Phinney.

Se den 6. etappen i Giro d'Italia på TV 2 Zebra og tv2sumo.no fra kl. 14.30

Fano (TV 2 Sporten): Han har skrubbsår over hele kroppen. Merkene på de barberte leggene forteller en historie om en Giro-start som ikke har gått som forventet for Taylor Phinney. Amerikaneren smiler tappert til det fremmøtte pressekorpset, vel vitende om at han er Giroens udiskutable veltepetter.

For slik har det gått for Phinney siden prolog-seieren:

*Som eneste rytter veltet han på den 2. etappen.
*Han var en av de uheldige rytterne som fikk føle Roberto Ferraris hodeløse sporskifte på kroppen på den 3. etappen. Resultatet var en oppsvulmet ankel.
*Han kjørte ut i grøften på lagtempoen. Lagkameratene hans måtte vente på ham, men Phinney tapte verdifulle sekunder. Etappen endte med at han mistet den rosa trøya.

Det startet så lovende for BMCs tempokanon. Prologen ble unnagjort i en fei. Geraint Thomas og Alex Rasmussen ble slått med henholdsvis 9 og 13 sekunder. Phinney var stolt som en hane da han trakk på seg den rosa ledertrøya etter etappen. Siden har det blitt velt, velt, grøftekant og ny velt.

LES: Dette er den ekte Jack Bauer
LES: Cavendish på godt og vondt - vant, dyttet fotograf og hyllet familien

På den 5. etappen fra Modena til Fano gikk det galt 35 kilometer før mål.

– Det var et par av gutta som bremset for hardt foran meg. Plutselig befant jeg meg på feil side av hjulet på bakken. Jeg snakket med Alex Rasmussen. Han kjørte rett bak meg, og han sa til meg at det ikke var noe jeg kunne gjort annerledes. Jeg har lurt på om det er noe galt med meg siden jeg krasjer så mye. Men man må bare akseptere at det er slik i sykkelsporten, sier Phinney til tv2.no.

Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere
Hold deg oppdatert: Sjekk alle Giro-resultatene her

Man skulle tro Phinney hadde brukt opp sin uflaks-kvote etter at den rosa trøya skiftet eier.

– Jeg tror ikke på uflaks og flaks, forteller 21-åringen, og fortsetter:

– Jeg må være glad for at jeg ikke er skikkelig skadet og at ankelen min blir bedre og bedre. Jeg må bare jobbe videre og ta dag for dag. Jeg prøver bare å nyte rittet, selv om det til tider er vanskelig, sier Phinney.