brudekjolekjøp nett (Foto: Leserfoto)
brudekjolekjøp nett (Foto: Leserfoto)

– Jeg ble helt dårlig da jeg pakket opp brudekjolen

Slik gikk det da Hanne kjøpte brudekjole på Finn.no. Unngå brudekjolefella.

Hanne skal gifte seg i slutten av juni, og fant drømmekjolen på Finn.no. Trodde hun.

– Selgeren skrev i sin Finn-annonse at hun solgte sin egen nydelige blondebrudekjole med tungt hjerte fordi den var for liten til henne, forteller Hanne som endte med å kjøpe kjolen for 5000 kr.

– Da jeg åpnet pakken med kjolen viste det seg at det ikke var samme kjole som på bildene. Kjolen på Finn hadde nydelige blonder nederst og knapper i ryggen, kjolen jeg mottok hadde ingen blonder nederst og glidelås i ryggen. I tillegg så den billigere og mer brukt ut enn kjolen vist i annonsen, sier Hanne.

Hvordan skal du gå fram for å kjøpe brudekjole på nettet? Les tips lenger ned i artikkelen.

Les også: Laila ventet et halvt år på brudekjolen sin

– Veldig skuffet

Hun bestemte seg umiddelbart for å sende kjolen tilbake. Nå svarer ikke lenger selgeren, en 21 år gammel kvinne, på telefon eller SMS, og pakken blir snart sendt tilbake til Hanne av posten.

– Jeg ble helt dårlig når jeg pakket opp, og ble veldig skuffet og følte meg lurt. Det var dette min samboer hadde advart meg mot skulle skje, sier Hanne.

Nå har Hanne kjøpt ny kjole fra en brudesalong der hun bor.

Se også: Kokken stjal vin og stakk av – bryllupsmiddagen ble Peppes-pizza

Saken fortsetter under bildet.

kjøpe-brudekjole-på-nett (Foto: Leserfoto)
kjøpe-brudekjole-på-nett (Foto: Leserfoto)

– Jeg hadde aldri handlet brudekjole på Finn.no igjen uten at jeg har fått prøvd den først. Hadde selger bodd i nærheten, så hadde jeg gjerne kjøpt over nettet, sier Hanne.

Søker man på «brudekjole» på Finn får man 2423 treff, det er mange som selger kjoler, både private og profesjonelle selgere.

Har du kjøpt brudekjole på nettet? Send en mail til synne@mastifftv.no, og fortell om din erfaring

Flere selger brudekjolen på nett

– Vi har opplevd en generell økning i annonsevolumet på FINN torget de senere årene, og at dette også gjelder brudekjoler og klær til salgs, sier Lars Vinden, ansvarlig for forbrukertrygghet på Finn.no.

Vurderer du å kjøpe brudekjole på nettet? Vinden har noen kjøpstips.

– Det er best om man kan møte selger og få prøvd klærne før man inngår en handel. Hvis ikke det er praktisk, bør kjøper og selger avtale om det skal være returrett, og eventuelt på hvilke vilkår kjøper kan returnere klærne, sier Vinden som anbefaler at man bruker FINNs betalingsgaranti.

Typiske ting som bør avklares er hvem som skal dekke porto (både for første forsendelse og for retur), hvor lenge returretten gjelder, at kjøper ikke kan ta klærne i bruk, og at de skal returneres i samme stand, og så videre.

Les også: Bestilte figursydd brudekjole – fikk «søppelsekk»

– Betyr mye at kjolen sitter som støpt

Ville moteekspert Kjersti Skar Staarvik i TV 2’s moteportal kjøpt brudekjole på nettet?

– Personlig ville jeg legge vekt på at brudekjolen sannsynligvis er det dyreste plagget jeg noen sinne kommer til å kjøpe, og til en av de viktigste anledningene i livet. Da betyr det mye at kjolen sitter som støpt, og at den passer personlig smak og stil. Derfor ville jeg nok prioritert å kjøpe en brudekjole som er både prøvd og tilpasset min kropp, sier Skar Staarvik.

– Når det er sagt er det ingenting i veien for at man kan finne «den perfekte kjole» på for eksempel Finn.no. Jeg ville likevel ikke kjøpt en kjole som jeg ikke fikk anledning til å prøve hos selger først, så da ville jeg begrenset nettsøket mitt til selgere i midt nærområde, sier Skar Staarvik videre.

Les også: Prisforskjellene mellom disse bryllupene er på 119.183 kr

Har du nok tid?

Bestiller du fra en nettbutikk bør du google denne nøye på forhånd. I tillegg bør du legge inn en god tidsmargin fra man bestiller kjolen, til bryllupsdatoen. Kanskje frakttiden er lang, eller kanskje kjolen må sys om før du kan bruke den.

– Det kan absolutt være mye penger å spare, men her må men sette risiko og økonomi opp mot hverandre: Er jeg villig til å ta den risikoen det er å kjøpe noe uten å ha sett og prøvd først?

– Skal man kjøpe en vintage brudekjole fra USA er det selvsagt vanskelig å gjøre mer enn bakgrunnssjekk, se nøye på bildene og sørge for sikker betaling, men har man funnet drømmekjolen til en billig penge, kan det være risikoen verd, sier Skar Staarvik.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter