terror-øberg-2 - Så gutt bli likvidert på kloss hold

Lars Henrik Rytter Øberg kom seg unna drapsmannen ved å legge på svøm og holde seg i vannet mens skytingen pågikk. Fra vannet fikk han se grusomme scener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg så en ung mann som huket seg sammen inntil fjellveggen, og som holdt seg for hodet. Så gikk gjerningsmannen bort til gutten og skjøt ham i hodet, forklarte Øberg.

Gjerningsmannen pekte også mot Øberg, men uvisst av hvilken grunn, lot han være å skyte. Han fortsatte å svømme lenger utover mens han hørte smell bak seg. Da han snudde seg og så den røde genseren til ei av jentene, forsto han at de fleste ved pumpehuset ikke var i live lenger.

Senere så han Breivik bevege seg langs Kjærlighetsstien. Der sto en gutt som gjemte seg bak et tre.

– Breivik gikk rett forbi, men snudde seg og så seg tilbake. Han fikk øye på gutten og skjøt mot ham. Gutten falt nedover en skråning, men fikk tak i et annet tre. Jeg tror kanskje ikke han ble truffet, forteller Øberg.

Øberg så også ei jente nedenfor en klippevegg og gjerningsmannen rett over. Han vurderte å prøve å varsle henne.

– Men siden jeg så gjerningsmannen, regnet jeg med at han også kunne få øye på meg. Så jeg gjorde det ikke, forklarte han retten.

Øberg la på svøm igjen utover fra øya, men kjente at kreftene ikke ville holde til å svømme helt til land. Han fikk tak i en bøye noen hadde kastet ut, og holdt tak til han til slutt ble hentet opp. (©NTB)