Falcao (Foto: SCANPIX)
Falcao (Foto: SCANPIX)

Wikestad tror finalehelten Falcao blir solgt til sommeren: – Vil passe perfekt i Chelsea

TV 2s fotballkommentator tror økonomiske problemer tvinger Atlético til salg.

Radamel Falcao satte inn to vakre scoringer og sørget egenhendig for Europaliga-triumf for Atlético Madrid onsdag kveld.

Dermed avgjorde 26-åringen sin andre Europaliga-finale på rad: I fjor scoret han det eneste målet da Porto slo Braga 1-0.

– En måltjuv av dimensjoner
TV 2s fotballkommentator, Kasper Wikestad, kjenner Falcao godt fra tiden i Porto, og er over seg av begeistring for mannen fra Colombia.

– Han har blomstret litt sent, men er en måltjuv av dimensjoner. En komplett spiss med både plasseringsteft, to gode skuddbein og styrke, sier han til tv2.no.

– Han er kort og godt en spiller i verdensklasse. Det beviser bare den enorme prislappen han hadde da han ble hentet fra Porto i fjor. De 40 millionene (ca 300 millioner kroner) er like mye som Atlético solgte Sergio Agüero for til Manchester City. Det sier en del, sier Wikestad.

I tillegg til målfangsten i Europaligaen - med tolv scoringer på 15 kamper denne sesongen - har Falcao også bitt godt fra seg i La Liga. «El Tigre» innehar 3. plassen på toppscorerlisten med 23 mål på 33 kamper, bare slått av stjerneduoen Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Les også: Her er Europas mest effektive spisser

Se TV 2-ekspertene hylle matchvinner Falcao her (Artikkelen fortsetter under):

615044

– Passer perfekt i Chelsea
Storspillet har naturlig nok fått spekulasjonene til å gå om Falcao nok en gang bytter klubb til sommeren.

Wikestad tror det vil skje.

– Han gikk nok til Atlético med en tanke om langsiktighet. Og i utgangspunktet ville jeg trodd han ble i hvert fall én sesong til. Men Atlético sliter med økonomien og skylder fortsatt Porto 20 millioner euro for nettopp Falcao. Da kan de bli tvunget til å selge, og Falcao er selvsagt det beste salgsobjektet de har. Derfor tror jeg også han vil bli solgt til sommeren.

Og svarer umiddelbart på det åpenbare spørsmålet: Hvilken klubb kan bli neste stopp?

– Barcelona trenger jo en spiss så lenge David Villa er ute med skade. Det samme gjelder Chelsea, som ser ut til å kvitte seg med Didier Drogba. Manchester City er selvsagt også alltid aktuelle, med de økonomiske musklene de har. For ikke å snakke om Manchester United, som virkelig trenger en spiss, sier Wikestad.

Kasper Wikestad
Kasper Wikestad

– Jeg mener Falcao ville passet perfekt i en Premier League-klubb som spilller 4-3-3. Og i mine øyne er det mest åpenbare valget da Chelsea. Jeg tror Falcao ville blitt en hit på Stamford Bridge og scoret masse mål, sier han.

Wikestad drister seg også frempå med en spenstig tanke.

– Det kunne vært en mulighet at Fernando Torres vendte tilbake til gamleklubben sin Atlético, mens Falcao går til Chelsea. Men jeg tror ikke det skjer med det første, sier han.

Les også: Nå er Falcao toppscorer igjen

– Irriterende at de «må» selges
Nevnte Agüero hadde lenge et vidunderstempel mens han var i Atlético, men den forventete overgangen til en storklubb lot vente på seg.

Wikestad synes det er synd at stjernespillere i lag som Atlético og Valencia til slutt «blir for gode» for klubben, og at et salg tvinges frem.

– Det irriterer meg at du liksom må spille for enten Real Madrid eller Barcelona i Spania hvis du er skikkelig god. Tenk hvor gode Valencia kunne blitt hvis de hadde fått beholde spillere som David Villa og David Silva? Men dessverre er det slik. Den tendensen har vi sett mer av i England også.

Les også: Falcao knuste keeper etter kjempehøyt klareringsforsøk

– Falcao skapt for slike anledninger
Det var mye snakk om superduellen mellom Falcao og Athletic-stjernen Fernando Llorente foran onsdagens Europaliga-finale.

Wikestad er overhodet ikke overrasket at førstnevnte ble seierherre.

– Llorente har dessverre en tendens til å falle litt i store kamper. Han fikk sjansen for Spania tidligere i vår og var helt sjanseløs. Men Falcao er virkelig mannen for slike anledninger. Hans 32 mål på 32 europacupkamper sier sitt. Jeg er ikke overrasket i det hele tatt, sier han.