mayes (Foto: HANDOUT/Reuters)
mayes (Foto: HANDOUT/Reuters)

Kidnappet familie: Adam Mayes tror barna er hans

35-åringen skal ha drept Jo Ann Bain og hennes eldste datter, før han stakk av med de yngste barna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I flere år skal Adam Mayes (35) ha vært overbevist om at åtte år gamle Kyliyah og tolv år gamle Alexandria er hans døtre, skriver nyhetsbyrået AP.

Mayes og jentenes mor, Jo Ann Bain, skal angivelig hatt et utenomekteskapelig forhold i flere år, ifølge Mayes svigermor Josie Tate. Datteren hennes Teresa, som er gift med Mayes, er varetektsfengslet i saken, siktet for medvirkning til drap og kidnapping under særdeles skjerpende omstendigheter.

Nært knyttet

Tate hevder at det stadige maset om at Kyliyah og Alexandria var hans døtre, skapte mye problemer i ekteskapet.

– Hun var lei av at han hele tiden skjemte bort de to små jentene som han påsto var hans, sier Tate.

Venner av Mayes sier han var uvanlig tett knyttet til Bain-familien og kom stadig på besøk. Jentene skal ha kalt ham for «onkel». På Facebook-siden hans har han lagt ut flere bilder av seg selv og jentene, mens de poserer smilende og tett omslynget.

Funnet drept

Natt til 27. april forsvant hele familien fra hjemmet sitt i Whiteville. En uke senere ble likene til Jo Ann og hennes eldste datter Adrienne funnet nedgravd i hagen bak Mayes sitt hus i Guntown.

Les også: Kidnappet familie - mor og datter funnet drept

Men Alexandria og Kyliyah er fortsatt sporløst forsvunnet. FBI har grunn til å tro at de fortsatt er i live og i kidnapperens varetekt.

mary og teresa mayes (Foto: HANDOUT/Reuters)
mary og teresa mayes (Foto: HANDOUT/Reuters)

Onsdag ble Mayes satt på FBIs «Most wanted»-liste. Samtidig har kona hans forklart seg om grusomme detaljer i avhør.

I rettsdokumentene går det fram at Jo Ann og Adrienne ble begge drept i deres eget hjem 27. april. Motivet var at Mayes da enklere kunne kidnappe de yngste jentene. Teresa Mayes var selv vitne til drapene, som skjedde i garasjen. Hun kjørte deretter ektemann, de to jentene og begge likene tilbake til Guntown.

Bekymret for barna

Tate beskriver datteren som «litt sen» og enkel å manipulere. Hun tror Mayes har truet Teresa til å hjelpe ham med ugjerningene.

Teresa Mayes hevder selv hun er uskyldig.

– Hun er enig med påtalemyndigheten at han kan være farlig, men hennes største bekymring nå er at barna blir trygt returnert, sier forsvareren hennes, Terry Dycus.

FBI tror Mayes hjalp Gain-familien å pakke et flyttelass dagen før forsvinningen og skulle overnatte i huset deres før avreisen neste dag. Men da Jo Anns ektemann Gary våknet neste morgen, var både kameraten og familien borte vekk.

Han fikk ikke tak i kona på mobiltelefonen hennes og da døtrene heller ikke dukket opp på skolen, meldte ham dem savnet.

adam mayes (Foto: STRINGER/Reuters)
adam mayes (Foto: STRINGER/Reuters)

Noen dager senere ble Mayes sett i hjembyen Guntown, som ligger 130 kilometer unna Whiteville. Politiet har offentliggjort en overvåkningsvideo fra en kiosk han handlet i tre dager etter kidnappingen.

Les også: Tre dager tidligere kidnappet han en hel familie

Falsk navn

Siden har ingen sett verken ham eller ofrene og ettersom Mayes har kontakter i flere stater, kan leteaksjonen bli vanskelig. I tillegg tror politiet han opererer med minst to forskjellige identiteter.

Tidligere har Gary Bains og Mayes vært gift med hver sin søster.