KJEFTESMELLE: Kim Jung Un, for aneldningen antrukket i en stråhatt, var ikke fornøyd med det han så i fornøyelsesparken. (Foto: Reuters)
KJEFTESMELLE: Kim Jung Un, for aneldningen antrukket i en stråhatt, var ikke fornøyd med det han så i fornøyelsesparken. (Foto: Reuters)

Ingen kos for Kim i fornøyelsespark

Nå sender han hæren inn for å pusse opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord-Korea er verdens mest lukkede land, hvor all informasjon ut til verden blir styrt av det statlige nyhetsbyrået Korea News Central Agency.

Det vakte oppsikt onsdag da byrået la ut en melding om diktator Kim Jong Uns besøk på en fornøyelsespark utenfor hovedstaden Pyongyang.

Normalt sett er meldingene fra KCNA svært positive til det meste som foregår i det hermetisk lukkede stalinistdiktaturet.

I fornøyelsesparken Mangyongdae reagerte den unge diktatoren kraftig på blant annet den dårlige asfaltkvaliteten i anlegget.

– Kim Jong Un spurte de ansvarlige for parken hvor lenge siden den var asfaltert og sa at et var beklagelig at underlaget ikke var vedlikeholdt bedre, skriver KCNA.

Les også: Se historiske filmer fra Kim Jong-ils diktatorliv

Da han kom til et parkområde, mente Kim, for anledningen iført stråhatt, at det var på sin plass å legge grus i «forskjellige former» rundt noen av trærne.

Sint ble han da han så ugress vokse opp gjennom betongplater, irritert bøyde den eneveldige diktatoren seg ned og plukket dem opp en etter en.

– Han sa i en opphisset tone at han aldri hadde trodd at fornøyelsesparken kunne være i så dårlig stand. Han brukte ordtaket "det er alltid mørkest under stearinlyset", skriver KCNA.

Mens de ansatte trolig skalv i buksene spurte den diktatoren hvorfor de ansvarlige ikke hadde sett dette, og stilte spørsmål ved deres holdninger og kjærlighet til jobbene deres.

Les også: Mytene om Kim Jong-il: Moteikonet, oppfinneren og sportsmannen

LADIES MAN: Den unge diktatoren blir tatt hjertelig i mot i en militærleir nylig.
LADIES MAN: Den unge diktatoren blir tatt hjertelig i mot i en militærleir nylig.
Han ble ikke mildere innstilt da han oppdaget at flere av attraksjonene ikke hadde blitt malt en stund, eller at det var ugress og alger i parkens fontener.

– Kim noterte seg at de ansatte og de ansvarlige ved fornøyelsesparken hadde en elendig holdning til å jobbe for folket.

Han mente dette var et ideologisk problem, skriver nyhetsbyrået.

Dermed kalte den unge diktatoren fram en av generalene som fulgte ham og ga ordre om at hæren nå skal settes inn for å pusse opp parken.

Trolig vil flere av de ansvarlige for fornøyelsesparken gå en usikker fremtid i møte, landet har grusomme arbeidsleirer der mellom 150 000 og 200 000 nordkoreanere sitter i umenneskelige forhold.