fokus-resultat-F - Fokus Bank leverer solide tall

Fokus Bank leverer i første kvartal et resultat på 531 millioner kroner før skatt. I løpet av året skifter banken navn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvartalsresultatet er en økning fra 330 millioner kroner i første kvartal 2011 skyldes primært økte renteinntekter, økte handelsinntekter og god kostnadskontroll, skriver banken i en pressemelding torsdag.

– Det er betryggende å se at vi i et urolig marked evner å løfte resultatet i alle kundesegment, sier Trond F. Mellingsæter, administrerende direktør i Fokus Bank.

Fokus Bank har økt sine renteinntekter fra 697 til 790 millioner kroner som følge av økt forretningsvolum og endrede pengemarkedsrenter. Utlånsvolumet steg med 7 prosent til 180 milliarder kroner.

Danske Bank, som eier Fokus Bank, varsler torsdag at alle konsernets banker vil få samme navn – Danske Bank. Fokus Bank i Norge vil med det skifte navn mot slutten av året.

– I Norge vil merkenavnet Danske Bank synliggjøre vår internasjonale kompetanse. Dette vil bidra til at vi kan drive omfattende merkevarebygging på tvers av landene. Det vil forenkler produkt- og konseptutvikling og det vil tydeliggjøre at vi har konsernets størrelse, soliditet og seriøsitet i ryggen, sier Trond F. Mellingsæter i Fokus Bank. (©NTB)