Van Persie (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Van Persie (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

Sjekk torsdagens fotballrykter: – Van Persie aktuell for sensasjonell overgang til Old Trafford

Og Roberto Mancini kvitter seg med åtte (!) stjernespillere i Manchester City. Sjekk torsdagens «ryktebørs» her!

Overgangsvinduet ute i Europa er stengt, men ryktene og spekulasjonene lever likevel videre i beste velgående frem til sesongslutt.

Frem til sommeren vil TV 2 Sporten gi deg et daglig utvalg over de heftigste og villeste ryktene fra Fotball-Europa.

LES OGSÅ: Så feil tok verdens mest kjente fotballmagasin
LES OGSÅ: Her er verdens mest verdifulle stjerneskudd

Premier League:

Dagen kanskje mest overraskende og ikke minst oppsiktsvekkende rykte i engelske medier er at Manchester United planlegger en sensasjonell overgang for Arsenal-stjernen Robin van Persie, som kun har ett år igjen av sin kontrakt på Emirates. Skal en tro Talksport.co.uk har representanter for Manchester United allerede vært i dialog med Arsenal om mulighetene for å kjøpe van Persie – og Sir Alex Ferguson skal være klar til å gå i budkamp med Manchester City for å sikre seg angriperen som har scoret 35 mål i alle turneringer denne sesongen. Også Real Madrid og Barcelona har van Persie på ønskelisten.

Samtidig forbereder Sir Alex Ferguson et bud på 100 millioner kroner for Evertons venstreback Leighton Baines. Baines har scoret 11 Premier League-mål siden overgangen til Everton i 2007.

Chelsea ser ut til å ikke høre på fansen, og vil kvitte seg med Didier Drogba denne måneden. Chelsea er ikke villig til å gi veteranspissen den toårskontrakten Drogba ønsker seg.

Og manager Roberto Di Matteo sier i et intervju at han forventer å måtte forlate jobben som manager ved sesongslutt, selv om Chelsea skulle gå til topps i Mesterligaen. Barcelona-trener Pep Guardiola, Frankrikes landslagssjef Laurent Blanc og tidligere England-trener Fabio Capello er blant kandidatene Chelsea vurderer som ny hovedmanager på Stamford Bridge.

Manchester Citys manager Roberto Mancini vil kvitte seg med åtte spillere i løpet av sommeren. Nigel De Jong, Edin Dzeko, Kolo Toure, Stefan Savic og Adam Johnson vil bli solgt for å gi plass til nye spillere. Emmanuel Adebayor, Wayne Bridge og Roque Santa Cruz, som for øyeblikket er på utlån fra City, vil også bli plassert på transferlisten. På Citys ønskeliste står Arsenals Robin van Persie, Tottenhams Gareth Bale og Eden Hazard i Lille, som totalt trolig vil koste City over én milliard kroner.

Liverpool nærmer seg enighet om en overgang for den svenske stjernen Rasmus Elm. Elm har denne sesongen scoret 13 mål på 36 kamper for Alkmaar. Samtidig står spillere som Juventus 27 år gamle innbytter Milos Krasic og Real Madrids reservelagsspiller Hamit Altintop (29) Kenny Dalglish sin ønskeliste.

Paul Gascoigne bekymrer seg for at Newcastle kan miste flere av sine sentrale spillere til større klubber i løpet av sommeren - selv om Alan Pardews menn skulle kvalifisere seg til Mesterligaen.

Tottenham ser ut til å snyte London-rival Arsenal for underskriften til Ajax sin forsvarsstjerne Jan Vertonghen.

Keeperen Paul Robinson (32) vil forlate Blackburn etter at klubben rykket ned. Foreløpig er det imidlertid kun West Ham som har meldt sin interesse.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Jan Vertonghen (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Jan Vertonghen (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

LES OGSÅ: Hazard forlater Lille: – Som da Ronaldo forlot United

Øvrig:

Juventus har som den første klubben gått offentlig ut og bekreftet at klubben vil kjøpe Arsenal-stjernen Robin van Persie, men Arsenal føler seg sikre på at de beholder angriperen på Emirates, melder The Guardian.

Manchester Citys Yaya Toure har røpet i et intervju at han ønsker å vende tilbake til Barcelona. – Jeg elsker Barcelona og vil avslutte min karriere på Camp Nou, sier Yaya til The Daily Mirror.

Paris Saint-Germain vil kjøpe Manchester City-spissen Emmanuel Adebayor. De vil tilby City 120 millioner kroner i overgangssum og tilby Tottenhams «leiesoldat» 1,7 mill. kroner i uken.

AC Milan-konsulenten Serginho sier at Serie A-giganten «ikke har noen som helst intensjoner» om å selge Alexandre Pato denne sommeren.

Samtidig har den franske klubben Nancy bekreftet at Bakaye Traore er klar for AC Milan.

Schalkes vingstjerne Jefferson Farfan har røpet at han sa nei til en overgang til både Bayern München og Juventus for å bli værende i Gelsenkirchen.

Santos president Luis Alvaro de Oliveira røper nå at det er utenkelig at Neymar blir værende i klubben helt til stjerneskuddets kontrakt går ut i 2014. Han tror Neymar forsvinner til enten Barcelona, Real Madrid eller en Premier League-klubb «ganske snart».

Ronald Koeman har trent både svensken John Guidetti (20) og Zlatan Ibrahimovic (30) – og sier at han hadde valgt Guidetti foran Zlatan når som helst.

Hamburg-formann Carl-Edgar Jarchow bekrefter at klubben er i samtaler med Liverpool om en overgang for Dirk Kuyt.

Og Roma-spissen Bojan Krkic kan komme til å skrive under for Hamburgs Bundesliga-rival Schalke i løpet av kort tid.

Bundesliga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Serie A i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Dirk Kuyt (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
Dirk Kuyt (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

LES OGSÅ: Hazard forlater Lille: – Som da Ronaldo forlot United