OPPTUR: Vibeke Skofterud har fått en opptur etter at hun stod frem som lesbisk. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
OPPTUR: Vibeke Skofterud har fått en opptur etter at hun stod frem som lesbisk. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Slik reagerte Vibeke Skofteruds mor da hun sto fram som lesbisk

– Det er kanskje en periode du er inne i.

Vibeke Skofterud sto frem som lesbisk høsten 2010.

– Kanskje en periode

I et intervju med Dagbladets magasin «God torsdag», røper skistjernen hvordan hennes mor reagerte da hun kom ut av skapet. Skofterud hadde tidligere luftet sin legning for de hjemme, men da hun sendte moren en melding om at hun kunne komme til å bli kjæreste med en jente, fikk hun et svar som gjorde henne paff.

– Jeg var ikke sammen med noen da, men traff noen. Det ble sånn: «Du får bruke tiden godt, og det er kanskje en periode du er inne i nå som du kommer deg ut av. Da tenkte jeg: «Oj, ok, skal du ikke godta det, liksom». Men det var ikke sant, det har aldri vært noe stress, røper Skofterud overfor magasinet.

– Lever i 2012

32-åringen mener det ikke bør være noe oppsiktsvekkende med at man har en annen legning.

Les også: Vibeke Skofterud: – Blir forundret over hva folk får seg til å spørre om

– Vi lever i 2012. Det er jo normalt! Når Gro Hammerseng og Katja Nyborg må sende ut pressemelding om at det er slutt, sier det litt om hvilken medieverden vi lever i, uttaler Skofterud videre til Dagbladet-magasinet.

Slet med spiseforstyrrelser

Tidligere har langrennsstjernen slitt med spiseforstyrrelser, som gjorde at hun måtte ta en pause fra landslaget i 2008.

– Den tida trengte jeg. Jeg trengte å finne meg selv og ta litt mer ansvar og kanskje ikke reise så mye. Nå husker jeg nesten ikke at jeg har vært ute av laget. Jeg har vært på landslag 12 år, så ett år ute var veldig lite. Men de månedene jeg ikke var en del av laget, trengte jeg veldig sånn personlig, uttalte hun til «God kveld Norge».

Les også: Vibeke Skofterud: – Jeg trengte å finne meg selv

Når karrieren en gang tar slutt, vil Vibeke gjerne hjelpe andre.

– Jeg vil veldig gjerne dele en del av de erfaringene jeg har med andre. Jeg tror ikke bare jeg, men at vi alle sitter på en del kunnskap som andre kan dra nytte av, sa Skofterud.