ulstein-gjenforening - Foreldre hentes i Egypt månedlig – kommunen betaler

Innbyggerne i Ulstein kommune må forberede seg på at andre tjenester kan lide økonomisk når kommunen velger å betale for månedlige gjenforeninger mellom tre barn og barnas foreldre i Egypt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foreldrene og barna kom til Ulstein kommune på Sunnmøre i 2005. Fire år senere mistet foreldrene omsorgen for sine tre barn. Barna ble bosatt i hver sine fosterfamilier i kommunen. Gjennom en avtale med barnevernet i Ulstein kommune har foreldrene fått besøke barna hver uke.

Foreldrene har hatt ulovlig opphold i Norge og har nå fått avslag på sine asylsøknader. De drar trolig frivillig hjem til Egypt. Men de får ikke ta med seg barna. Kommunen har derfor funnet en alternativ løsning, melder NRK.

– Vi har gjort vedtak om at barnevernet tar vare på barna i Ulstein, og at de må sørge for at det blir kontakt mellom foreldre og barn én gang per måned, sier Ulstein-ordfører Jan Berset (H).

Kommunen påtar seg regningen, men vet ikke hvor pengene skal tas fra.

– Ulstein kommune har ikke disse pengene per i dag, men når vi har påtatt oss dette ansvaret så må vi finne pengene. Dette må jo gå på bekostning av andre tjenester, og besøkene vil nok koste kommunen et par hundre tusen i året, sier han.

Han mener det kan dreie seg om et langt tidsperspektiv og at det beste er om utlendingsmyndighetene og familien påtar seg kostnadene. (©NTB)